torstai 17. tammikuuta 2013

Talouden parhaat aineet

Relaxant Animal-tuotesarja
Toisen ranskanakin allergiaksi(hiivatulehdus tassuissa) luulemani katosi parin viikon ahkeran saneeraamisen jälkeen sarjan pesuaineen ja tassuvoiteen kombolla. Koira ei ole pariin viikkoon nuollut tassujaan ja muutoinkin tuo on paljon rauhallisempi. Kai nyt kun tassuja ei kutise! Huippukamaa.

Elivo shampoo
Joskus pesin tukkaani Erittäin hienolla suomalaisella shampoolla yms. Linnashampoilla, mutta päivittäin käyttävänä päänahka alkoi kuivua. Elivoa voin käyttää helposti joka päivä, eikä päänahka tunnu koskaan liian pieneltä. Voin toki pestä em. halpissampoillakin, mutta päivittäiseen käyttöön en halua niitä enää. Välillä heitän tukkaan öljykuurin vauvaöljyllä.
Ja todellakin tukka on pestävä urheilun jäljiltä! (Hyvän parisuhteen yksi toimintaedellytys on hygienista huolehtiminen! En voisi kuvitellakaan meneväni rouvan viereen sänkyyn törkytukkaisena tai pahalle haisevana luonnollisena murjaanina. Puhtaus on kunnioitusta puolisoa ja muita lähimmäisiä kohtaan, mutta lakkaan tämän paasauksen tähän, koska joo.)

Sebamed
Miellyttävän tuoksuinen ihon pesuaine, joka ei silti tuoksu miltään. Tykkään sen vihreästä väristä eikä mietoon tuoksuun kyllästy ikinä. Sillä pestään vauva ja sillä pestään aikuiset. Nainen pesee tällä kasvomeikkinsäkin ja sanoo, että päihittää kaikki kalliit lancomet sun muut akkain lärvin putsaustuotteeet.

Bio Luvil Professional hajustamaton(sensitive) pyykinpesuaine
Pyykin ei pidä haista pesuaineelle, ainoastaan puhtaalle, kuten eräs helsinkiläinen rouvakin on todennut. En ole yhtäkään marketpesuainetta kelpuuttanut, koska ne ei joko pese tai sitten jättävät jälkeen harmaan lian, parfyymein yritetään tehdä pyykki "puhtaaksi": Meillä 4 kilon paketti on kestänyt kesästä saakka, vaikka pyykkiä tulee melkein joka päivä koneellinen pestyä. Pro-pesuaine tulee halvemmaksi kuin 750 grammaa/4€ tönikät, joilla pesee 10-15 koneellista. Ostin Pemik-nimisestä siivouskaupasta Helsingistä, maksoi reilusti alle 30 euroa. Nyt pohja alkaa häämöttää, täytyisikin käydä Agrimarketissa tai sitten tuolla helsinkiläisessä shopissa. Taitaa muuten sijaita Sibeliuksenkadulla ko. kauppa. Kisahallin lähellä enivei.

Tervalaastarispray
Käytetään naudoilla, hevosilla ja ainakin A:lla. 20 vuotta sitten taisi tulla meijerikauppaan tämä loistava tuote myyntiin ja siitä saakka olen käyttänyt eläimillä kuin minullakin. Terva on antibakteerinen, varsinkin kesähaavoihin toimii loistavasti ja etenkin eläimillä, joilla on tapana nuolemalla hoitaa naarmunsa ja saada ikäviä itikoita kiusaksi. Toimii myös polvensa nirhanneilla lapsilla, joilla ei laastarit ihossa pysy.

Etikka
Niin ekotöötti en ole, että pelkästään etikalla pesisin paikkoja, mutta etikka on toimiva aine vähän kaikkeen. Esimerkiksi pyykin huuhteluun, jääkaapin, peilien ja mahdollisten kalkkisaostumien poistoon ja pesuun. Etikasta saa myös hyvän putsausaineen koiran/kissan korviin(10% tavallista etikkaa, 90% nacl-vettä).

Fairy
Käsitiskiaineista paras ja riittoisin. Sillä voi pestä ikkunatkin. Kesäisin käytän auton tuulilasin pesunesteenä(yksi tippa pesuainesäilöön, loput vettä).

Hunajavaha
Puisiin puutarhakalusteisiin ja pintanahkakenkiin käy sama. Myös nahkaisiin vöihin.

Vaikka en tietoisesti ole ja inhoan kaikkea ylikiihkoilevaa hippifasismia, silti aineet kotonamme ovat aika naturel. Siivoukseen ei tarvitse cillit bängejä tai vimmejä(sisältää muuten hankaavia aineita, posliinipinnat samentuvat äkkiä näitä käytettäessä) tai muita, jotka "räjäyttävät" lian irti.
Yksi aine on haussa ja se on puulattialle soveltuva pesuaine. Sitä ei voi saippuapitoisilla aineilla pestä, pitäisi olla jotain omaa. Tähän saakka nihkeällä mopilla luuttaistu, jossa on aavistus parkettipesuainetta, mutta en usko senkään olevan oikea aine. Noh, eipä ole ongelma sen likaisuus, toivottavasti ei koskaan.

Ei kommentteja: