sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Älä ota sitä vakavasti

Heh, yksi mun lempiblogeihin kuuluva on taas asian ytimessä. Pelottavia esimerkkejä on muitakin, kuten

- Kalorilaskuriblogit. Sellaiset, jotka ovat päättäneet muuttaa elämäntapansa epäterveellisistä terveisiin. Valitettavasti sellaisten energiayksikkönatsien osumalinjalle osuu kaikki. Blogi löytyy yleensä nimellä Kunnossa kaiken aikaa, Terveellinen elämäni, Aamulla salille ja illalla syön olkia rahkalla. Toivottavasti tuollaisia ei ole olemassa tai jos on, luultavasti sopivat kategoriaan. Pelottavaa on se, ettei laskija tajua itse tyrannisoivansa koko perhettään tai sukulaisia kalorishaissella.

- Kirja-arvostelublogit. Jos elämässä ei ole muuta tekemistä kuin kirjojen lukeminen ja korkeakylddyyri, hyvin menee. Yhtä kärkäs mielipide kuin mitä ne jotkut spedet ovat jauhaneet, kun ovat tulleet selittämään omaan näkyvään blogiini ettei mulla ole elämässä ja päässä muuta kuin urheilu. Huom. En ajattele niin. Huom 2! En pidä kirjojen lukemista huonona asiana ollenkaan, mutta jos se tekee ylimielisen ja näennäisesti paremman ihmisen, josta pitää pauhata joka käänteessä, on kirjojen lukeminen eli kirja-arvostelublogi silloin pelottavaa.

- Sisustusblogit. Tunnistaa korkearesoluutioisista mustavalko/värikuvista ja yksityiskohdista design-esineissä. Tekstiä ei yhtään, korkeintaan lause tai kaksi, kuvia jotakin sata per sivu. Kodin asuntojen ikkunoissa ei ole yleensä verhoja, värimaailma on valkoinen tai musta tai mustaa ja valkoista ja ei muuta. Ja juu, tykkään sisustuksesta ja kivoista kodeista, mutta omaani en tälläisi näkyville. Joidenkin ihmisten käsitys yksityisyydestään on yleensä sisustusblogeissa hukassa. Pelottavaa.

- Raskaus/vauvablogit. En perustele.

- Elän minimalistista slowlife downshift-elämää ja raportoin miten kasvatan talven perunat kerrostalon parvekkeella-blogit ja muistan toitottaa kuinka paha asia on, jos ajaa autolla tai ostaa kaupasta appelsiineja tai... Näiltäkin loppuu asia kesken ja lopulta on samaa jargoniaa. Pelottavaa. Ja huom taas. Minimalistininen slowlife downshift-elämä ei ole huono asia.

3 kommenttia:

Acata kirjoitti...

"Aamulla salille ja illalla syön olkia rahkalla." ... Sori naapurit... Repesin tätä niin, että täti seinän takaa varmaan luulee mun saaneen jonkun astmakohtauksen.

Arttorius kirjoitti...

Höh. :] Olen muutamaan sellaiseen blogiin törmännyt, jossa ravinto koostuu rahkasta ja jyvistä lintulaudalta, niin siksi kärkäs yleistykseni. Ja niinhän ne syö! Kaikkea omituista sekoitetaan ja väitetään, että on mukamas hyvää. Ei varmasti ole!

Acata kirjoitti...

No ei varpisti ainakaan toi olkiversio... ;D Mut joo, moiset jutut jää aika nopsasti lukematta, mainion kärkäs yleistys.