maanantai 18. helmikuuta 2013

Ennen kaikki oli paremmin

Ennen

lapset käyttäytyivät kunnolla,
ihmisiä autettiin, ketään ei jätetty pulaan,
kouluissa ei ollut levotonta,
nuoret miehet eivät menneet sivareiksi, vaan kunnolla armeijaan, jossa kuume mitattiin oikeasta paikasta ilman kitinöitä eikä ollut kukka _hattu _täti elisapet treeniä, joka vaati vessoihin ovet ja puuttui simputukseen,
ruoka oli parempaa,
autot kestävämpiä,
kesät lämpimämpiä ja talvet parempia, luntakin oli enemmän ja aurinkoa,
entisajan nuoriso ei juopotellut tai ainakaan tapellut snagareilla saati järjestänyt tuhoa aiheuttavia kotibileitä,
vanhemmilla oli enemmän aikaa lapsilleen,
ei tarvittu kännyköitä,
tiestö oli paremmassa kunnossa,
ihmisillä oli aikaa eikä ollut kiirettä,
ei ollut nirsoja kasvissyöjähippejä, vaan syötiin mitä oli tarjolla.

Jne jne jne.

Sellaista, joka jauhaa ettei ennen ollut ongelmia tai kaikki paremmin, kutsutaan monesti dementikoksi.

Ainakin yhdessä asiassa kärjistetyissä väitteissä olen eri mieltä, nimittäin tienhoitoasioissa ym. infrastruktuurissa. Ennen yksityistämiskilpailutusjärjettömyyttä valtiolla oli oma laaki, joka asiaan ja hommat hoituivat. Esimerkiksi Tvl/Thl aurasi ja hiekoitti, asfaltoi ja tasoitti kuopat. Sama koskee muitakin asioita, jotka on joku järjetön ällitälli keksinyt, että pitää kilpailuttaa kaikki.

4 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

Eiks armeijassa ollut vessoissa ovia sun aikaan? Kävitkö kesällä suviseuroissa käydessäsi vessassa. Se on aikamoinen kokemus.

Arttorius kirjoitti...

Ei! Oli ainoastaan rivi pönttöjä. Tosi inhottavaa. Elisabeth Rehn keksi, että se rikkoo yksityisyydensuojaa ja vessoihin tuli pikavauhtia väliseinät, usein ovetkin. Haminassa oli ovet ja seinät, mikä oli aika luksusta ja niin normia.
Susiseuroissa en käynyt puun takana, oli niin kuuma ettei tarvinnut.

Andie Heimaz kirjoitti...

No olipa se Rehnin Elisabeth ku ovet ja seinät piti.
Jos joskus vielä piipahdat susiseuroissa (lammas susien joukossa) niin käypä katsasatamassa pressuoven taakse kätkeytyneeseen sanitettitilaa mukailevaan vanerikoppiin. Älä sytytä tulitikkua siellä, tussahtaa pian ilmaan koko hörskä kaasun räjähtäessä.
Ennen sielläkin harrastettiin kimppakivaa. Parikymmentä puuhuussin reikää rivissä ja selät vastakkain. Sittemmin tuli sivu ja takaseinät ja vielä myöhemmin jätesäkit oviksi.

Arttorius kirjoitti...

Se armeijan seinä/ovettomuus perustui kai siihenkin, kun sillä pystyi kitkemään sopimatonta käytöstä siltä osin. Tietty on myös helpompi pestä huoneellinen pönttöjä, kuin jokaista majaa erikseen. Joka tapauksessa hyvä juttu, kun ne seinät ja ovet tuli. Yhteisöllisyys on kivaa, mutta jotain järkeä siihenkin.