keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Isät kotiin lasten kanssa

Katselin puoli tuntia Areenasta melko typerryttävää Äidit töihin!-keskusteluohjelmaa, joka on ilmeisesti tullut eilen jostain torvesta. Sisälsi mm. vihaisia äitiaktiiveja sekä muutama mies, joista koti-isänä on ollut pari kappaletta. Jännittävä seurata ihmisten kehonkieltä. Huomaa heti sellaisen, joka on vimmainen oman asiansa ajaja, vaikkei olisi sanonut sanaakaan. Se ei kuitenkaan ollut pointti, vaikka melkoista kilpalaulantaa joiltain osin onkin. Itse ohjelma ei tarjonnut mitään, vain näkökulman jonka jo tietää olevan olemassa.

Jokainen perhe tietää itse mikä heille on parasta. Mielestäni siihen ei pitäisi valtiovalta puuttua kiintiöittämällä hoitovapaita, kuten jossain on ehdotettu(6+6+6-malli), ja joka ohjelmassakin tuli esiin useaan otteeseen. Kaiken pakottamisen sijaan täytyisi kannustaa ja tukea miehiäkin jäämään lastensa kanssa kotiin, koska ihan oikeasti siitä on hyötyä. Tämä ja moni muukin asia järkevöityisi, mikäli Suomessa olisi käytössä perheverotus. Nyt se menee poikkeuksetta kahden aikuisen perheessä niin, että mies käy töissä, nainen on kotona lapsen/lasten kanssa, koska miehellä on yleensä suurempi palkka ja se on "kannattavampaa".

Raivostuttavampia tapauksia keskustelussa oli Leo Stranius(niinkö ei ole suomea, ekoilua ei tarvitse survoa joka paikkaan), Eeva Kuuskoski ja Eva Hämeenniemi(MINÄ tiedän MINÄ olen sitä mieltä KOVALLA äänellä).

Pari poimintaa:
Eeva Kuuskoski: Tänä päivänä naisen euro on 80 senttiä.
Tulihan sekin sieltä ja ainakin kahdesti! Miksei kukaan kerro tälle naiselle kuinka käyttäydytään? Sitä ei ole puheen keskeyttäminen, päälle puhuminen, meuhkaaminen ja turhien asioiden joriseminen.

Äitiaktiivi Eva Hämeenniemi: Kotitöitä tekevä mies on seksikäs ja palkitsen häntä makuuhuoneessa.
Aha.

Ohjelmassa oli onneksi kiihkoilemattomia, järkeviäkin ihmisiä hyvin argumentein varustettuna, kuten Jouko Huttunen(isyystutkija), joku STTK:n tutkija, Johanna Lammi-Taskula(THL:n erikoistutkija) ja teiniäiti, jolla oli fiksuja mielipiteitä.

Tuli mieleen eräästä toisesta yhteydestä, että joillakin naisilla on luulo itsestään siitä miten vain he ovat ainoita oikeita lapsen kanssa kotona olemiseen ja heistä huolehtimaan. Käy ilmi itse ohjelmasta kuin ympäröivästä elämästäkin.

Kaikkein parhaiten elämässä selviää, kun oman puolison kanssa tekee päätökset ja ottaa huomioon mikä juuri meidän lapselle/lapsille on parasta eikä ota ulkopuolisia asioita vakavasti muuta kuin huvin kannalta. Meille parasta oli se, että jäin syksyllä(syyskuussako?) kotiin tytön kanssa vaimon mennessä töihin. Meille on nyt parasta olla kummatkin yhtä aikaa kotona. Kaikki mitä tehdään, on oikein ja paras meidän kannalta.

2 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

Voi helvata "palkitsen häntä makuuhuoneessa". Mikä helkkarin palkinto seksi on. Miksi Eva Hämeenniemi tahtoo esineellistää seksin ja itsensä. Onko Eva Hämeenniemi joku kävelevä palkintokaappi, johon mies voi vehkeensä työntää ottamaan vastaan erilaisia toimintoja tuottavaa palkintoa.
Ähh mä en käsitä tuollaista ajattelutapaa.

Arttorius kirjoitti...

Kävelevä palkintokaappi :D :D Ilmeisesti on. Huoh.