tiistai 26. helmikuuta 2013

Koska tyttöihin kohdistuva asenne

Usea tamperelainen lätkää seuraava isä tai äiti on kuullut lapsen syntymisen jälkeen kysymyksen tuliko pelimies vai lipunmyyjä. Jotkut taas ei. Ongelman ja sukupuolisensitiivisyyspotaskankin siitä voi repiä, jos on opiskellut naistutkimusta ja näkee kaikkialla naisten sortamista.
Aamulehti. Linkkiä blogiin en viitsi laittaa, löytyy helposti googlesta.
Tyttöjä ei saa pukea vaaleanpunaiseen eikä poikia vaaleansiniseen, koska se on stereotypiaa ja alentavaa tuollaiset tekstitkin. Voihan argh. Alkaa kuulostaa samanlaiselta vouhotukselta mitä Ruotsissa on usein.

Se mikä on varmaa niin Tampereen Ilves saa ilmaista mainosta kehnon taloudellisen tilanteen ollessa päällä. Hienoa!

Lisäys: Oma tytär tai mahdolliset pojat tai tytöt tai mitä milloinkin, ei tee mitään eroa arvostuksen kanssa. Sukupuolella ei ole merkitystä sen kanssa onko arvostettu. Silti kaikki sukupuolisensitiivisyyshapatus on vouhkaamista.

Lisäys 2: Ei ole olemassa tyttöjen tai poikien värejä tässä taloudessa tahi ajatusmaailmassa. Tyttärellä on vaatteita niin sinisinä, vihreinä, ruskeina, pinkkeinä, keltaisina, oransseina ja autokuoseilla ja milloin milläkin kuvioilla ja teksteillä varustettuna. Sama koskee lapsen harvoja leluja, ei ole tyttöjen tai poikien leluja, on vain leluja. Joita on tällä hetkellä: pehmopupu, dinosaurus tai lohikäärme, puinen mäyräkoira, muoviauto, selässä istuttava hevonen.

Ei kommentteja: