tiistai 19. helmikuuta 2013

Omituisuus

Katselin tovin TV1:n Puoli Seitsemää. Siinä selvisi melkein uutuusasiana mulle, että Suomessa lääkärillä on oikeus kieltäytyä tekemästä poikalapselle tai -vauvalle uskonnollisesta syystä ympärileikkausta ellei ole lääketieteellistä syytä.
Samaan aikaan eduskunnassa Kokoomuksen Sanni Grahn-Laaksonen kehoittaa hoitajia ja lääkäreitä valitsemaan muun työskentelyalan mitä tulee siihen ettei abortin teosta voi kieltäytyä vakaumuksensa takia sen tarkemmin raapimatta enempää.

Mun mielestä on aika jännittävä ero.

2 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

Duunikaverin puoliso on muslimi ja aikoi viedä poikansa kotimaahansa ympärileikattavaksi. Selvitin hänelle mahdollisuuksia tehdä leikkaus Suomessa valvotuissa olosuhteissa ja törmäsin samaan, et lääkärillä on oikeus kieltäytyä. Hän koitti saada leikkausaikaa siitä huolimatta, koska lääketieteellistä syytä ei ollut ei aikaa löytynyt. Abortti ja poikien ympärileikkaus ei kyllä paini ihan samassa sarjassa.

Arttorius kirjoitti...

Eilen Puoli seiskassa oli aika riipivä anonyymin suomalaisen miehen kertomus siitä miten se asia on huonontanut hänen elämänlaatua. En nähnyt kuin pätkän lopusta(lue:ohjelmasta), mutta selvisi toi kieltäytymisjuttu. Sit vielä tarkistin intervepistä, niin se on niin. Tuntuu aika hassulta, että sellaisessa tapauksessa(tosin voi saada syyteen törkeästä pahoinpitelystä mikäli tekee leikkauksen) on mahdollista kieltäytyä, mutta ei 24-viikkoisen sikiön poistamisesta vatsasta.

Eilen Uuden Suomen fb-sivulla oli ällöttävää leukojen louskimista taas siitä mitenkä hihulit yrittää viedä ihmisiltä ihmisoikeudet(tarkoittaen sitä että hoitsuille tulisi oikeus vakaumukseen perustuen kieltäytyä aborttiin osallistumisesta) että blaa blaa. Musta on kummallista, että kätilön on osallistuttava ko. toimenpiteeseen, vaikka ihminen on kaiken järjen mukaan opiskellut aivan muuhun kuin deletoimiseen.