perjantai 22. helmikuuta 2013

Pakkosyöttäminen

Aamulehti uutisoi tänään perhepäiväkodin johtajan saamasta sakkotuomiosta pienen lapsen pakkosyöttämisestä pari vuotta sitten syksyllä. Johtaja on saanut Pirkanmaan käräjäoikeudelta muutaman sadan euron sakot lievästä pahoinpitelystä. Aiheestakin.

Teonkuvauksen mukaan ryhmäperhepäiväkodin johtaja tarttui lapseen ja asetti tämän istumaan syöttötuoliin. Lapsi käänsi ensin päänsä pois, mutta johtaja käänsi sen takaisin itseään kohti. Johtaja puristi ja painoi lasta leukaperistä niin, että lapsen suu aukesi. Sitten johtaja alkoi syöttää puuroa lapsen suuhun.
...
Tuomittu on ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon. 

Tuomittu on siis ilmaissut hyväksyvänsä lapsen pakkosyöttämisen, koska ei näe asiassa mitään väärää. Pari kommentoijaakin komppaa ryhmäperhekodin johtajaa ja pitää pakkosyöttämistä oikeutettuna. Surullista.

22.2.2013 08:42
Ei ole todellista! Mihin tämä maailma oikein menee kun yhteiskunta sakottaa lastenkasvatuksesta. Kuvatussa tapauksessa ei ole tapahtunut mitään väärää vaan lasta on kasvatettu siihen ettei voi valita mitä suuhunsa pistää ennenkuin ymmärtää sen vaikutuksen omaan terveyteen.

22.2.2013 08:25
Olisikohan tässäkin tapauksessa ollut vaan parempi jättää lapsi ilman ruokaa?
Siitä olisi sitten ollut taasen mahdollissus prosessoida kun ei ole syötetty ja saada korvauksia silloinkin!

Tästä syömisestä ollaan tehty todellinen ongelma. Teet niin tai näin, asia ei koskaan ole hyvin.
Heidän vanhempiensa mukaan pitäisi tarjoilun olla niin korkeatasoista ja lasten saada valita listalta!


Väkisin syöttämisessä ei ole mitään kasvatuksellista. Jos tenava ei syö ruokaa, sitten jätetään syömättä. Ruoka otetaan pois. Ei millään tavalla väkisin! Pakkosyöttämisellä ja kasvatuksellisella ruokiin totuttelulla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Itselläni on jäänyt kansakoulusta yhden ainoan pakon jälkeen kammo. Opettaja käski juomaan maitoa. Maito oli huoneenlämpöistä ällöttävää, pahan hajuista, kuten maito lämmetessä on. En ollut muutoinkaan ennen koulua paljoa maitoa juonut, vaikka sitä kotona oli tarjolla, join mieluummin vettä. Koulussa mukillinen maitoa oli juotava, opettaja vahti vieressä ja painoi mukia kun kaksin käsin sitä yritin niellä. Opettaja oli julma, sanoi että juo poika juo tai tulee remmistä. Poika joi, nieli, silmistä tippui kyyneliä maidon maistuessa hirvittävälle. Sen jälkeen sitäkään vähää maitoa ei kiinnostanut juoda ja jäi kamala pelko pitkäksi aikaa opettajan toiminnasta.

4 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

Pitäisiköhän luovuttaa, tunnen itseni ihan voimattomaksi näiden idioottien keskellä. Pakkosyöttäminen ei TODELLAKAAN ole missään muodossa hyväksyttävä kasvatuskeino. Ei voi kuin ihmetellä, että päiväkodin johtajan kasvatusmetodit on noin kyseenalaiset ja toimintaperiaatteet noin hukassa.
Jos kelaa, et joku istuttais mut pakolla jakkaraan ja väkisin syöttäis mulle yökkörefleksin aiheuttavaa ruokaa, puristais leuoista, että suu aukeais ja tunkis kuraa kurkkuun niin että hampaat ois vaarassa katketa lusikan kolistessa niihin. Ei kukaan hyväksyis aikuselle semmoista.

Arttorius kirjoitti...

Ihmiset on tyhmiä ja vielä tyhmempiä: "(Tuntematon)23.2.2013 00:32

Entä jos hoitaja ei olisi syöttänyt lasta? Siitäkin olisi varmaan saatu valitus aikaiseksi. Järki käteen ihmiset!"

Musta on käsittämätöntä, että pakotettua syöttämistä pidetään oikeutettuna. Kuvottavaa! Toivottavasti lähiympäristössäni ei ole tuolla tavalla ajattelevia ihmisiä.

Andie Heimaz kirjoitti...

Harmi vain mä tiedän, et mun lähiympäristössä on ihmisiä, jotka edelleenkin tätä toteuttavat omille lapsilleen.
Myöskin oma isäni teki sitä. Poskista kiinni ja lusikalla puuroa väkisin suuhun. Hän sanoi "liisa tykkää puurosta" ja lappoi väkisin yökkivän lapsen suuhun ruokaa.
Suolesta sellainen toiminta!
(liisa tietenkin muutettu nimi:)

Arttorius kirjoitti...

Hyi saakeli. Eipä juuri jää muistoja sellaisesta... Mä muistan yli 30 vuotta sitten tapahtuneen asian vielä tänä päivänä, että tosi oikeinhan sellainen pakottaminen on.