maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kotisynnytys

Helsingin Sanomien juttu.

On se kotisynnytys varmasti hienoa, jos kaikki menee hyvin. Aina ei mene.
Kotona synnyttäminen on pelkästään itsekästä ja asettaa suureen riskiin(vammautuminen, kuolema) syntyvän lapsen.

Mikäli olisin vaimon kanssa pelleillyt kotona synnyttämässä, olisi pari viikkoa sitten syntynyt lapsemme kuollut hänen nieltyä/hengitettyä lapsivettä/jotakin. Ensimmäisellä kerralla olisi luultavasti menehtynyt vaimo ilman nopeaa toimintaa.
Synnytys ei ole pelkästään naisen asia eikä se missään tapauksessa ole tapahtuma, jolla omaa egoa korostetaan syntyvän lapsen kustannuksella.

3 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

Kukkahattusetä tässä taas nostaa päätään. Vitsi et ihmiset on ajattelemattomia vaarantaessaan syntyvän lapsen elämän.
Siinä, kun napanuora onkin kiertynyt syntyvän kaulan ympärille ja sydänäänet vaimenee ja lakkaa, niin pikkuinen heittää pahimmassa tapauksessa henkensä vanhempiensa idiotismin alttarille.

Arttorius kirjoitti...

Mun kadonnut lukija se siellä ;]

Niin juuri. Kotisynnytys on luultavasti ok, mikäli raskaus on edennyt hyvin ja ettei ole tiedossa vaikeuksia, mutta siinä se just on, kun koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Perustelevat, että hätätapauksessa lähdetään sairaalaan ambulanssilla. No joopa, mutta edes kehä3:n sisällä sairaalaan meno ambulanssilla ei tapahdu niin nopeasti etteikö siinä ehtisi vaurioita tapahtua. Pysyviä vaurioita aivoille ehtii tulemaan lyhyessä ajassa mikäli hapensaanti keskeytyy.

Mitähän tahoa sitten syytetään, kun se vauva kuolee siksi kun vanhemmat ovat niin itsekkäitä että haluavat himassa synnyttää?

Andie Heimaz kirjoitti...

Kadonnut lukijahan se! Loma toi stopin blogihommiin. :)