maanantai 11. maaliskuuta 2013

Saako vakuutustarkastajan kuristaa?

Kysyi henkilö Böö, kun oli kuullut ettei vakuutus korvaa hänen itse munaamansa ja huolimattomuudella tuotettua autorikkoasiaa. Henkilö Böö oli ajanut autolla jossakin missä oli, öljypohja hajonnut, mutta mittarivaloista huolimatta Böö oli jatkanut matkaa. Konerikkohan siinä tulee ja sen pitäisi hieman lyhyemmilläkin valoilla tajuta! Minkään valtakunnan suurilaajaisojättikasko ei korvaa sellaista! Korvaa, jos ajaa rotvallin tms. kanssa yhteen ja öljypohja putoaa, mutta matkakin täytyisi silloin lopettaa ja tilata pirssille hinaus. Sitä ei korvaa enää, että jatketaan matkaa kuin mikäkin mäntti.

Kuulin, että nyt tuo Böö on koko viikonlopun haastanut riitaa. Mm. soittanut vakuutusyhtiön hotlineen ja haastanut riitaa siellä. Soittanut vakuutustarkastajan henkilökohtaiseen numeroon ja haastanut riitaa. Kirjoittanut julkisia fb-statuspäivityksiä, jossa maininnut vakuutusyhtiön tarkastajan nimen, että "lähdetäänkö pojat porukalla kysymään mitä korvaatte ja mitä ei..."
Niin, eihän sille voi mitään, jos on lusikalla annettu järkeä ja loputkin on mömmöillä häivyttänyt. Böö on tyyppiesimerkki bodarispedestä, jolla lamppukalusto ei pala täysillä, joskos koskaan palanut. Huolestuttavinta, että Böö toimii järjestysmiehenä eteläsuomalaisen suurehkon baarin ovella. Kun ei ole ensimmäinen ja tuskin viimeinenkään tuollainen älytön väkivallalla uhkailu. Ymmärtääkseni joskus saanut pahoinpitelytuomion asiakkaan rusikoimisesta.

2 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

Böö kuulostaa yllättävän tutulta vakuutusyhtiön asiakkaalta. Niitä riittää.
Ehtoihin ja lakeihin ei viitsitä perehtyä ja silti ollaan nyrkit pystyssä tulossa pudottelemaan päitä, kun ei korvata.
Olisi mielenkiintoista tehdä tutkimus, kuinka moni suomalainen on varustettu "vakuutusyhtiön kanssa saa aina tapella" asenteella, yllättävän moni. ;)

Arttorius kirjoitti...

Kieltämättä vakuutusehdoissa täytyisi olla juristin koulutus ymmärtämässä niitä, mutta ei kuitenkaan. Ihan perusasiat selviää kuitenkin lukemalla ja kysymällä. Tyhmyyttä ja typeryyttä vakuutus harvoin korvaa. Btw, Böö uhoaa vielä, neljättä päivää putkeen. HEH.