sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tilit tyhjiksi

Kyproksella ei ole viikonloppuna saanut tyhjennettyä tilejään. EU:n parlamentti suuressa viisaudessaan on velvoittanut jokaisen tallettajan maksamaan talletusveroa joitakin prosentteja(6,75% alle 100 t € talletuksista) tileillä olevista rahoista. En tiedä koskeeko se lisäksi lainoja, isketäänkö niihinkin. Todennäköisesti.
Tosi väärin, että tavalliset kansalaiset joutuvat osallistumaan asioidensa pissanneiden pankkien ja pankkiirien pelastamiseen, jotka suurilta osin ovat keinotelleet ja muuten vilungilla sössineet kaiken. Samaan pelastamiseen osallistuu Suomikin, ties kuinka monennen kerran. Sijoittajavastuuta ei taideta tuntea, on ainoastaan sosialisointia ja kuppausta täysin syyttömiltä.

Mitä siitä seuraa, jos tallettajat alkavat tyhjentää tilejään ympäri Eurooppaa? Ei yhtään mitään hyvää. Katastrofi jossain vaiheessa, koska on varmaa ettei Kypros ole ainoa. Seuraavaksi Italia, Espanja, Portugal.

1 kommentti:

Lotta kirjoitti...

Sinä olet niin hermolla. Juurikin tuo talletuspako on yksi vaarallisimmista mitä voi tapahtua, jos tilanteet eskaloituvat muissakin maissa lainojen korkojen noustessa ja inflaation syvetessä.
Susta tulisi hyvä taloustieteilijä ;)