keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tule tänne neuvomaan miten pitäisi kirjoittaa

Joskus joissakin blogeissa näkee eräänlaisia besserwisser-kommentoijia, jotka neuvovat kirjoittajaa milloin mistäkin. Yleensä koskee aihevalintoja tai jotakin kirjoittajan kirjoitustyyliä tai -tapaa. Mietin välillä miksi. Miksi joillakin on tarvis neuvoja ja opastaa, varsinkaan, jos sellaista ei ole edes pyydetty.

Olen huomannut tiettyjen bw-kommentoijien ikään kuin hyväksyvän tai hylkäävän jonkun blogikirjoituksen. Tyyliä "tämä on oikea suunta, jatka näin" tai "mä en tajunnut, voisitko kirjoittaa selkeämmin". Tuoko se jotakin lisäarvoa ja jos niin mitä? Ja miksi? Ehkä joillekin vain on tärkeää neuvoa toisia.

Mulla on välillä, luultavasti usein tai aina joko kirjoitus-, pilkku-, kappalejako- tai kielioppivirheitä. Ei se mua haittaa, koska en saa elantoani kirjoittamisesta. Tyhmäksikään leimautuminen ei haittaa, koska silläkään ei ole mitään väliä. Mikäli joku tulisi neuvomaan miten pitää kirjoittaa, en taatusti siitä miksikään muuttuisi tai sitä noteeraisi. Kokisin sen ainoastaan ärsyttävänä ja tarpeettomana.

Ei kommentteja: