keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Helsingin Sanomat rypee pohjamudissa, osa 23991

Hesarin bullshittiä, kirjaimellisesti. Harvoin ollut näin ala-arvoisesti koottua juttua, kun tuo! Tässä kohtaa voi sanoa, että viherituhippitoimittaja ei tiedä niin mitään lannoituksista tai maanviljelystä ylipäätään. Yhtäkkiä Venäjän jätevedenpuhdistamoilta ja kaatopaikoilta ei tulekaan enää niitä valtavia fosforipäästöjä, mutta suomalainen maanviljelys pilaa senkin lätäkön?

Voisiko kuitenkin olla niin, että eteläisen Suomen jätevesiä ajetaan mereen ilman kunnollista puhdistusta ja Venäjä saastuttaa puhdistamoista Ville Niinistön, kuten edeltäjiensä vikinöistä huolimatta. Harva maanviljelijä pilaa viljelyksiään tunkemalla liikaa pashaa peltoon, fosfori nk. näivettää kasvuston ja tuotto jää alhaisemmaksi. Kukaan järkevä maanviljelijä näillä polttoaine- ja muilla kalliilla hinnoilla ei ylilannoita ja turhaan ajeluta traktoreita lannoituksiensa kanssa.

Yhtä lailla pohjoisessakin on maanviljelystä, hyvä niin. Miksi sitten Selkämeri ja Perämeri voi hyvin, mutta sitten tämä eteläisen osan meri huonosti? Olisikohan kuitenkin niin, että asialla on jotkin muut saastuttavat tahot, kuin suomalainen alkutuotanto.

6 kommenttia:

Silmäilijä kirjoitti...

Meinaatko, ettei Suomessa tarvitse lajitella jätteitä, kun intialaisetkaan eivät lajittele? Aika lyhytnäköistä, sanon minä. Ei se, että Venäjä on suurempi syyllinen, poista suomalaisten vastuuta.

Arttorius kirjoitti...

En tietenkään ole niin sanonut saati tarkoita, missä niin lukee? Totta kai täällä pitää yhtä lailla lajitella ja varjella luontoa.

Oona N kirjoitti...

Ei maanviljelijöillä ole mitään oikeutta saastuttaa luontoa, vaikka Venäjä niin tekisikin.

Arttorius kirjoitti...

Voi hyvä elämä! :D
Kysyn vielä, missä niin lukee, että olisi oikeus saastuttaa?
Ei lue missään, koska ei voi mitenkään lukea, kun saastuttaminen tai ympäristön likaaminen ja muu sottaus ei ole millään tavalla oikein minun mielestä.
Aika lyhytnäköistä tulla pistämään sanoja mun suuhun. :]

Oona N kirjoitti...

Alkutuotanto=tehotuotanto=runsaasti fosforilannotteita vesistöön. Koko *alkutuotanto* ja maataloustuet on lakkautettava, koska houkuttelee väärinkäytöksiin.

Minä olen nähnyt miten tukiaisilla ostetaan isompaa konetta, joka sekin saastuttaa. Turhaa yhden pienen ammattiryhmän ylläpitoa!

Suomen routapelloilta valuu kevättulvien aikaan valtavat määrät ravinteita vesistöihin. Siitä Itämeri hyvä esimerkki.

Arttorius kirjoitti...

Heh.