torstai 18. huhtikuuta 2013

Kahvila ja baari... eikun café tai deli

Mihin katosi kahvilat, jossa on ihan peruslaatuista voisilmäpullaa, lehtivoitaikinaan leivottua kolmiopasteijoita, karjalanpiirakkaa munavoilla tai muovikelmuun pakattua sämpylää paistetulla kananmunalla? Onneksi on poikkeuksiakin, mutta BAARI tai KAHVILA, jossa siitä vitriinistä noukittiin tarjottimelle haluttu särvin ja mehutetra, kassan kautta pöytään, ei sellaisia ole.

Nyt on ainoastaan bebejä, kolmioleipiä, foccacciaa, ciapattaa, cupcakeja, filotaikinapieta tai quicheja. Ciapattasämpylöiden täytteet ovat siten, että leipä pitää koota uudestaan, muuten sisältö tursahtaa leivästä pihalle ensimmäisellä haukkauksella, kun täytyy näyttää niin hiivatin ilmavalta rapisevan paperitaskun välissä.
Tuli entiskaipuu, kun selasin nettisivun kuvagallerioita.

2 kommenttia:

Silmäilijä kirjoitti...

Minä aina (salaa) haaveilen omasta kahvilasta, jossa olisi juurikin tuota vanhan ajan tunnelmaa. Mutta ei taitaisi menestyä, kun ei retro ihan joka asiaan sovi ;).

Arttorius kirjoitti...

Jyväskylään päin mentäessä etelästä nelostien varrella (ennen levennyksen alkamista Joutsan jälkeen) oli ainakin pari vuotta sitten Esso tai TB. Siinä oli vanha vitriinimeininki kelmusämpylöineen. En muista paikan nimeä, mutta mikäli on asiaa Jyväskylään, pyrin käymään siellä kaakaolla. Nyt ei ole ollut tarvetta pitkään aikaan, voi olla että joku typerä abc siinäkin tai tietä on remontoitu ja huoltoasema purettu.
Onneksi on retropaikkojakin olemassa, vaikka valitettavasti ABC/Deli/Cafe on yleisempi kuin vanha kunnon kahvila-baari.