tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kyllä sä voit mulle kertoo, en kerro kenellekään

Yksi sietämätön kansanosa on juoruajat, yliuteliaat, kärttäjät ja salaisuuksien muka-pitäjät. Tai ne, joiden mielestä pitäisi kertoa salassapidettäviä asioita jollakin verukkeella, mutta onneksi ne ovat vähentyneet radikaalisti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Mikään ei ole niin kamalampi asia kuin tulla petetyksi ihmisen toimesta, johon on luottanut. Vielä kamalampaa on ehkä se, että asiaa käytetään vastaan, jos ei itseä, niin jotakin toista vastaan. Inhoan valikoitua ja tahallista epärehellisyyttä. Kun luottamuksen kerran menettää, ei se takaisinkaan tule, ainakaan samanlaisena.

Joskus valmistuttuani poliisiksi oli tiettyjä ihmisiä, jotka pyysivät minulta palveluksia mm. onko Pärnäsen Kalevilla(nimi keksitty) sakkoja rästissä tai jotain muuta hurjaa. Siihen aikaan kaikki "data" oli paperilla mappikansioissa, joita säilytettiin aika lepsusti verrattuna nykyisyyteen. Pärnäsen Kalevin tietoja olisin päässyt helposti tarkistelemaan, mutta en koskaan sitä tehnyt. En vaikka oltaisi maksettu, joko silkalla rahalla tai muulla palveluksella. Pienessä kotikylässäni näitä yrittäjiä tapasi. Sitten oli niitä, joille olisi pitänyt avata jonkun tapauksen tutkintaa pintaa syvemmältä. Perheväkivalta- ja omaisuusrikostapaukset ovat kirvoittaneet uteliasuunoja vonkaamaan meheviä yksityiskohtia. Minulta ei ole sellaista koskaan irronnut eikä irtoa. Valitettavasti ammattini edustajissa on ollut ja tulee olemaan niitä, jotka lehdille sun muille roskasammioille myyvät tietoja, mutta sellaista se on.

Tiedän, että minusta ja puolisostani yritetään onkia jotakin hiivatin syväluotaavia informaatioita blogistani tai puolison omasta. On varmasti jännittävää tyydyttää uteliaisuuttansa, vaikka lukuisia kertoja on pyydetty jättämään rauhaan? Eipä siinä mitään, mutta se on ainoastaan huvittavaa ja todella noloa. Jos ei ole pokkaa ottaa suoraan yhteyttä vaan pitää stalkata blogien kautta, on se, no mitä nyt onkaan. Typerää. Kuka haluaa lukea sellaisen kuulumisia tai tekemisiä, joka ei halua niitä kertoa?

Ei kommentteja: