maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lähde ennen kuin on liian myöhäistä


Epäilen videota feikiksi, mutta olkoon. Sanoma ratkaisee.

Tilastoja vuodelta 2009:
Poliisin tietoon tulleesta väkivallasta 12% on perheväkivaltaa. Jakautuma naisiin 9% ja miehiin kohdistuva 3%. On silti lukemattomia tapauksia, joita kukaan ei koskaan saa tietää. Tai saa, mutta yleensä on jo liian myöhäistä. Joko väkivaltaa kokenut surmaa pahoinpitelijänsä tai pahoinpitelijä puolison, jota pahoinpitelee. Tai sitten tilanne on sellainen, että kaikki tietää, mutta kukaan ei puutu.

Useimmiten väkivaltaa kokeva on alistettu ja voimaton, että on vaikea lähteä. Väkivallan kestäessä kauan, pahimmillaan vuosia, ettei enää pysty, ei pysty kuin tyytymään osaansa. Silloin vain pitäisi pystyä irtautumaan. Jos tilanteeseen liittyy lapsia, suuremmalla syyllä tulisi repäistä jostain voima ja lähteä. Pahimmassa tapauksessa voi tapahtua surmia, joissa tapetaan koko perhe! Onhan niitä nähty.
Jos tiedät ystävääsi/sukulaistasi/naapuriasi/pomoasi/alaistasi/työtoveria pahoinpideltävän, auta, voit olla ainoa joka siihen kykenee tai tietää. Jos olet suhteessa, jossa pahoinpidellään, lähde pois. Omin jaloin on kivempi lähteä, mukavampaa kuin ruumispussissa. Niinpä niin, helppo sanoa!

Privablogini vielä ollessa avoin, eräs minulle täysin tuntematon otti yhteyttä sen kautta. Puoliso pahoinpiteli häntä eikä hän ollut voinut kertoa siitä kenellekään. Tuolloin ei vielä ollut yhtäkään nettipoliisia. Homma päättyi kaikeksi onneksi siten, että pahoinpidelty sai apua kauttani ja elää nykyisin ilman tuota väkivaltaista puolisoa. Hakkaaja sai lähestymiskiellon ja jonkinlaisen tuomion, sovitti sen, mutta vapauduttuaan on jättänyt uhrinsa rauhaan.

Yksikin isku on liikaa.

Ei kommentteja: