perjantai 5. huhtikuuta 2013

Myyntejä

Laitoin tällä kylällä sijaitsevan rivitaloasuntoni myyntiin muutama viikko sitten. Se on ollut asumaton siitä lähtien, kun talo valmistui eli n. vuoden. Vaimon sisko perheineen asui siinä remonttipakolaisena viime kesän, mutta en jaksanut alkaa vuokraamaankaan sitä enää, siksi myynti. Hintapyynnöksi laitoin kiinteistövälittäjäkokelaan mielestä liian suuren euromäärän(siksikään ko. kv:n eikä lopulta muidenkaan kanssa tullut sopimusta). Kuinka ollakaan asunto myytiin yhden näytön jälkeen ja meni vielä tarjouskaupaksi kolmen tahon välillä. Vedin kotiinpäin tai tässä tapauksessa hieman suosin puolituttuja ja hyväksyin heidän tarjouksen. Kaupat tehtiin viime viikolla.

Ennen kauppoja on tullut monenlaista kommenttia:

- Huonosti tehty remontti, kaikki joutuu laittamaan uusiksi. (Niinpä he tekivät 50000 euroa alemman tarjouksen.)
- Onko energiatodistusta? Vaadin energiatodistuksen vaikkei se olekaan vielä pakollinen, mutta en suostu asumaan energiasyöpössä kiinteistössä. (Hoitovastike sisältäen lämmityksen on 170€/kk + lamppusähkö, onkin valtava energia- ja eurosyöppö)
- Voidaanko muuttaa vuokralle ja maksaa vähittäin asunnon hintaa siten, että vuokra kuittaa summaa? (Tämä oli paras)
- Inhottavaa, kun parkettia ei enää suosita vaan tätä iänikuista laminaattia. (Tarjosi puolet pyyntihinnasta)
- Ostin tältä alueelta 25 vuotta sitten uuden rivitaloasunnon aikoinaan 150 000 markalla. On kuplaa hinnassa! Tarjoan 34 000 euroa. (Hehee)

Tosi kurjaa, kun hyvällä paikalla palvelujen lähellä, rauhallisella alueella, 30 kilometrin päästä Helsingistä, 800 metrin päästä juna-asemasta sijaitsevaa hyvin rempattua rivitalokaksiota isolla pihalla ei saa 34 000 eurolla!

2 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

No johan on maailma mallillaan kun ei rempattua rivarikaksiota saa 34000eurolla. Kurjaa tosiaan.
"voidaanko muuttaa vuokralle ja maksaa pikkuhiljaa siten.." Ihan käsittämätöntä!

Arttorius kirjoitti...

Aattele, olen aika kiskuri, kun en sillä hinnalla myynyt! Ensin luulin ihmisen pilailevan, mutta tosissaan oli. Harvemmin kukaan tekee asunnosta tarjouksen, joka on yli kolme kertaa pienempi pyyntihintaa, mutta sellaisiakin näemmä on.