lauantai 13. huhtikuuta 2013

Päätelmiä ja yleistyksiä blogeja kirjoittavista miehistä

1. Miehillä on paljon teemaperusteisia blogeja.
Esimerkki: Treenailu ja urheilu, harrastus, yhteiskuntakriittisyys, tietotekniikka, täydellinen pashanjauhanta.

2. Miespuoliset blogistit kiroilevat ja puhuvat törkeitä.

3. Miespuoliset bloggarit ovat mielistelijöitä ja typeryksiä.
Esimerkki: On se nähty. Onneksi ei silti läheskään kaikki, mutta niin kuin "suuri maailma", on blogisijoissakin kaikenlaista sakkia.

4. Miehet puhuvat vaimoistaan emäntänä tai akkana.
Esimerkki: Lapsetkin ovat kakaroita.

5. Miespuoliset blogistit eivät kerro tunteistaan.
Poikkeuksena kuitenkin, jos vatuttaa, se kirjataan ylös monella eri tavalla.

6. Miehet kertovat wc- ja sekstausreissuistansa antaumuksella ja tarkasti.
Esimerkki: Mitä intiimimpi asia, sitä yksityiskohtaisemmin.
On muuten hämmentävä kokemus löytää puolituttu ihminen kertomassa keskikokoiselle lukijalaumalle siitä kuinka pettää puolisoaan ja miten tekee ettei jää kiinni. (Jäi kiinni, ero tuli, ihminen on nykyisin yksin ja polttaa norttia ketjussa ja haisee siksi pahalle)

7. Miehet ovat järkeviä.
Esimerkki: Harva mies julkikirjoittaa lapsistaan nimillä ja kasvokuvilla, koska he tietävät, että lapsillakin on oikeus yksityisyyteen.

Naisista oli helpompaa materiaalin laajuuden vuoksi.

---
Mulla on kolme eri blogia. Lukkoblogi on ollut vuodesta 2007 jossa on kaikkea sitä mitä en voi julkiseksi laittaa, koska lapset on nimillä ja kuvilla yms ja muutenkin, mun paikka. Enkä enää tahtoisi, että julkisesti olisi näkyvillä kaikki mustaa mitä muutama vuosi sitten kipeytyessä tuli. Sitten on nämä kaksi julkista, joista voi tehdä päätelmiä ja tulla tulokseen, että olen itsekeskeinen jonka elämään ei sovi muuta kuin urheilu. :-]

Monet ihmiset kuvittelevat ettei ketään kiinnosta lukea nk. tavallisesta elämästä. Mua ainakin kiinnostaa. Minusta on kiva lukea miten minulle täysin ventovieraat kuluttavat arkeaan ja ajattelevat tavallisen tavallisista asioista. Mikään ylifilosofinen diibadaaba tai ybersalaileva privaattiuden (olin erään ihmisen kanssa kahvilla mutta en kerro missä enkä kerro mitä ajattelen asiasta-tyyppiset) vaaliminen ei kuulu syötteenlukijaani. Tai muotiblogit. Tai sisustusblogit. Tai kirjallisuusblogit. Tai... no onhan noita, mutta silti luen kaikenlaista laidasta laitaan ja arvostan, kun joku viitsii ja näkee vaivaa tuottaa ajatuksiaan julki. Tietysti niitä sisustusmuotikirjablogejakin, ei nekään tyhjästä synny.

4 kommenttia:

Muuttolintu kirjoitti...

No nyt päästiin asiaan! Ei sillä, mielenkiintoisia molemmat yleistykset. :)

Lotta kirjoitti...

Sä saat miesasiamiehet kimppuusi ;)

Apina kirjoitti...

Naisia taitaa olla blogirintamalla enemmän kuin miehiä. Oot muuten ainoo miesblogisti jota seuraan.

Arttorius kirjoitti...

Niin se on. Oli tosi vaikea koostaa, mutta tottelin :D Muutaman hölmön töräytyksistä oli vaikea ajatella laajemmin. Onneksi miespuolisiakin järkevyyksiäkin on, blogejakin kirjoittamassa.