torstai 25. huhtikuuta 2013

Puolet avioliitoista päättyy eroon

Eilen tuli kutsu kesähäihin. Kivaa. Pari viikkoa sitten tuli ensimmäinen. Kivaa!
Häissä on yleensä mukavaa, varsinkin, jos ihmiset tuntee. On sellaisissakin häissä tullut oltua vieraana, että en ole tuntenut kuin toisen osapuolista jostain pienesti. Nykyisin en edes sellaisiin menisi. En edes toiseksi osapuoleksi, kuten silloin joskus.

Tilastojen mukaan yli puolet liitoista loppuu avioeroon. Eipä siinä, minäkin kaunistin joskus tilastoa kolmen kuukauden jälkeen. Tuolloin päätin, että en koskaan mene naimisiin ja sitä päätöstä pidinkin yllä yli 15 vuotta(tai jotain sellaista). Ei pidä olla naimisissa, jos se ei tunnu millään tavalla hyvältä. Mikäli suhteessa on väkivaltaa, henkistä tai fyysistä, sitä suuremmalla syyllä pitää erota. Mikäli toista osapuolta kiinnostaa toiset ihmiset, rakkaus ja halu rakastaa loppuu, ei silloinkaan pidä kitkuutella yhdessä vain sen takia, ettei muka voisi erota. "Lasten takia yhdessä"-parit ovat hieman arveluttavia tapauksia. Kivasti siirtävät lapsille vastuuta, että vain heidän takia ollaan oltu yhdessä. Tenava saa myös antimainiota oppia minkälainen parisuhde pitää olla, jos vanhemmilla ei ole muuta yhteistä kuin - niin mikä?

Pitäisikö ihmisten asua ja elää yhdessä vuosia ennen avioliiton solmimista jotta tietäisivät mihin ovat ryhtymässä? Vähentäisikö se avioeroja? Tarvitseeko avioerojen määrä vähentyä? Mikä on liian nopeasti avioliiton solmimisen aikamäärä, kuinka kauan pitää seurustella? Kuuluuko se asia muille, vähäistäkään määrää? (Ei) Mikä on pitkäkestoisen avioliiton salaisuus? Pitäisikö aviopuolisoiden miettiä valmiiksi varasuunnitelmia avioeron varalta? Pitääkö avioliitossa olla koko ajan onnellinen? Voiko hankkia rinnakkaissuhteen, jos kotona alkaa ahdistamaan tai seksielämä ei kiinnosta toista osapuolta? Saako puolisoa alkaa ivaamaan ja käyttäytymään epäkunnioittavasti, kun avioliittoa on kestänyt n määrä? Milloin puolisoa saa alkaa pitämään itsestäänselvyytenä? Voiko puolisoa lahjoa, vaikkei olisi merkkipäivä? Onko avioliitosta mihinkään, jos ei tule kriisejä pikkuvauva/lapsiaikana? Mistä asioista puolisolle kannattavaa valehdella?

Kesälle on siis tiedossa ainakin kahdet eri häät. Onnittelukorttiin teksti:
Onnea avioliiton solmimisen johdosta, vaikka luultavasti eroattekin!

7 kommenttia:

Andie Heimaz kirjoitti...

Niin, ainakin toiselle parillehan teidän kannattaa laittaa valmiiksi kortiin pahoittelut tulevasta erosta, koska puolet onnistuu,puolet ei. ;)

Arttorius kirjoitti...

Ajattelin pelata varman päälle ja kirjoittaa molempiin samat litaniat!

Apina kirjoitti...

Hankalia kysymyksiä. Minulla on tiedossa pariskunta joka seurusteli 17 vuotta, meni sitten lopulta naimisiin ja erosi pian sen jälkeen. Ei taida olla oikeata kaavaa, kai muuten kaikki noudattaisivat sitä...

Näin juuri unen, jossa mies oli rakastumassa toiseen naiseen. Enkä voinut sille mitään, en vaikka kiukuttelin (näin hereillä tiedän, että se vain pahensi asiaa). Mutta kummasti sitä aamulla halaus tuntui kovin ihanalta, kun on edes unessa ollut sellainen tunne, että toisen voi menettää.

Arttorius kirjoitti...

Jotain ajatusvirtaa, ei taida löytyä vastausta mistään, onneksi.
Olipa uni.
Välillä näen vastaavia. Niissä olenkin aivan yksin talossani ja kaikki mitä on ollut, onkin ollut unta. Viimeksi toisen lapsen synnyttyä menettämisen pelko(tai joku sellainen) tuli vahvasti ja lensi uniinkin pari kertaa. On aina yhtä ilahduttavaa aamuisin herätä siihen, että elämä on samalla paikallaan kuin illalla.

Apina kirjoitti...

Ehkä sitä unessa tosiaan käsittelee niitä pelkoja, jotka ovat alitajunnassa koko ajan. Kai ne asiat menevät unissamme jotenkin myös eteenpäin. Tunteetkin. Ainakin yöunien jälkeen moni asia onnistuu paremmin kuin edellisenä päivänä...Ajatusvirtaa tämäkin.

Tiina kirjoitti...

Meidän keksielämä on toimivaa. Viimeiset 10 vuotta Lexi on tuonut mulle paketin keksiä silloin tällöin, viimeksi eilen. Silloin tuli Doriksia.

Arttorius kirjoitti...

Teillä onkin sitten esimerkillisen laadukas keksielämä! Yllätyksellisyys on siinäkin hyvä, ettei pelkästään lauantai-iltaisin samaan aikaan kuin aina ennenkin. :D