keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Raivon kanssa syömässä

Kävin kylällä asioimassa. Näin kaupan edustalla murheellisen ja huolestuneen näköisen nuoren herran, joka soitteli kaikkialle, mutta ei ilmeisesti saanut yhteyttä läpi. Silmät huolesta punertavina poika tepasteli autonsa edustalla. Menin tiedustelemaan miekkoselta onko joku hätänä. Poika hieman säikähti lappukommunikointiani, mutta kertoi olevan rahaton, nimeltään Raivo ja saaneen potkut töistä eikä saanutkaan palkkaa virolaiselta vuokravälitysfirmalta, vaikka olisi pitänyt. Kotiin Eestiin pitäisi päästä, mutta ilman rahaa se on mahdotonta.

Ehdotin pojalle Hesburgerissa aterioimista, vatsa täytenä elämä näyttää valoisammalta. Kylläpä hänellä olikin nälkä, itse imaisin pirtelön seurana, vielä pehmis jälkiruoaksi. Raivon aterioidessa selvitin automatkalipun Tallinnaan maksavan sen ja sen verran, varasin kännykän kautta sen ja sain maksettuakin, kun oli pankkitunnukset matkassa. (Näppärää, kun onnistuu sillä tavalla!) Käytin pojan vielä autoa tankkaamassa, että varmasti riittää polttoaine kotiin Tartoon asti.

Puoli viideltä Länsisatamasta lähti yksi nuori mies ilman kahta talvirengasta kotia kohti selvittämään oikeuksiaan saada rahat vilunkifirmalta. Heppu tahtoi väkisin antaa pantiksi minulle kaksi Audinsa talvirengasta aluvanteineen. Voisin sitten myydä ne, mikäli ei lupauksesta huolimatta palaisi maksamaan matkalipun ja bensiinin hintaa.
Olisin uskonut muutenkin. Kun auttaa, autetaan, uskon ma.

11 kommenttia:

Muuttolintu kirjoitti...

Voi miten hienoa! Tuli hyvä mieli lukiessa. :)

Arttorius kirjoitti...

Pitää auttaa miestä mäessä tai tasamaallakin :]

Toni äS kirjoitti...

<1 <2 <3 <3333

Tiina kirjoitti...

Aaltoja Arto!<3 Nyyhkin täällä =) Kun nähdään, halaan sua tuplasti!

Anonyymi kirjoitti...

Olipas ihanaa luettavaa! Kunpa muistaisi itse olla yhtä auttavainen! Onneksi on vielä hyvyyttäkin olemassa, vaikka sitä välillä onkin vaikea nähdä. Tästä tuli hyvä mieli!:)
, Henna

Arttorius kirjoitti...

:]

Andie Heimaz kirjoitti...

Mä oon ennenkin hämmästellyt sun hyvyyttä, enkä lakkaa sitä koskaan hämmästelemättä.
Mahtavaa, ihan mieletöntä Arto!
Mistä ihmeestä sun hyväntahtoisuus kumpuaa.
Tiina, halaa mun puolesta vielä kolmannen kerran.

Arttorius kirjoitti...

:]

Apina kirjoitti...

Viikon kaunein uutinen. Toivottavasti nuoren miehen tarinalle saadaan onnellista jatkoa :)

Kysyn minäkin vähän; niin mistä se kumpuaa?

Arttorius kirjoitti...

Ihmisiä pitää auttaa. :] Oon tullut autetuksi itse joskus kun oli nälkä ja ei ollut rahaa maksaa laskuja. Nälkäisenä ja jumissa on hirveä olla, siks pitää auttaa, jos voi.

Apina kirjoitti...

Se on totta, hyvä pitää laittaa kiertämään.