lauantai 11. toukokuuta 2013

Ärr

Kasvisruoan pilaajat
Tehdään kasvissosekeitto LIHAliemeen. Mitä järkeä? Ei niin mitään.
"Ota lihakeitosta pois lihapalaset, niin voit sinäkin sitä syödä". El classico.

Haisevat ihmiset
Huono hygienia! Hajuvedet! Parfyymit!

Huono hygienia ruoanlaitossa
Jokaisen ihmisen tulisi suorittaa hygieniapassi tai vastaava oppimäärä.
Esim. Raakaa lihaa tai kalaa lautasella, johon laitetaan kypsä liha tai kala. Hyi oksetus, mutta syökää vaan. Multaisia tuotteita leikkuulaudalla, jossa pilkotaan jotakin mitä ei kuumenneta. Hyi.

Käsiä pesemättömät ihmiset
Hyi hiisi.

Lapsille tarkoitetut auto-ostoskärryt
Pitäisi niin kieltää marketeista. Yhdenkään ihmisen en ole nähnyt hallitsevan niin pitkää kuljetusta törmäilemättä. Viimeksi aamulla paikallisessa kaupassa.

Lapsille tarkoitetut ostoskärryt
Pitäisi niin kieltää marketeista. Yhdenkään tenavan en ole nähnyt olevan hallinnassa niillä lykkiessä. (Mulla ja puolisolla samat tympiintymiset, onneksi! Ei ole ainakaan meidän tenanat, jotka törmäilevä holtittomasti ihmisiä päin.)

Kuhnaaja-jahkaajat
Kassalla kassaihmiseltä: Missä teillä mahtaa olla balsamiviinietikkaa?
No lähdenpä sitä sitten vielä hakemaan sieltä puolen kilometrin päästä!
Tai R-kioskilla: Tarkistetaanpa vielä tämä nivaska lottotositteita olisiko niissä voittoa.

Bensa-automaattikuhnurit
Niin on se mahdoton jobi painella näppäimiä ripeästi. Sitten voikin korjailla ja välissä vaihtaa korttia toiseen. Eikä puhettakaan että tankkipistooli otetaan heti käteen, ensin pitää avata se kirottu bensaluukku, jota ei millään voinut avata ennen korttien tai setelien tunkemista automaattiin.

Roskien poltto
Sytytysnestettä reilusti! Mutta ei. Tienoon savustaminen kitkerällä savulla on tietysti paljon hauskempaa. Suurin osa ihmisistä ei tiedä, että taajama-alueilla yleensä ei edes saa niitä mätiä lehtiä polttaa.

9 kommenttia:

Muuttolintu kirjoitti...

:DD ...niin tuttua!!!

Apina kirjoitti...

Pari kaveria sanoi, ettei pese juuri koskaan käsiään ja ei oo koskaan kipeinä. Kyllä mä luulen että näillä kahdella voi hyvinkin olla yhteyttä.

Oon kiinnittänyt myös huomiota, että luokkakaverit ei pese ikinä käsiään ennen kun mennään syömään. Sitä ennen luuhataan käytävien likaisilla lattioilla, kun harkkasaleja ei oo ikinä vapaina. Itse koetan sit salaa tuubata käsidesiä laukusta, oon sen verran friikki joskus :D

Arttorius kirjoitti...

Muuttolintu, joo. "Eikä tässä vielä kaikki" ;]

Apina, iuuh. :D
Musta käsien pesemättömyys on sivistymättömyyttä ja myös piittaamattomuutta kanssaihmisistä. Mikäli käsiään pesemätön on tekemisissä sairaan tai muuten heikolla vastustuskyvyllä varustetun tahon kanssa, siirtyy ne skeidat pim pom siihen heikompaan ja hyvässä lykyssä joku tauti siinä.
Mikäli samaiset käsiään pesemättömät ryysää busseissa sun muissa, heihin ei välttämättä tartu taudit, koska yleisesti ihmiset pesevät käsiään eikä kuljeta sairastuttavia hippiäisiä kämmenissään ja bakteerimäärä pysyy hallinnassa... Epidemiologiaa paljoakaan ymmärtämättömän aatos :]

Apina kirjoitti...

Se mikä on sivistymätöntä meille, voikin olla jollekin muille sivistystä. Ja taas päinvastoin. Minusta koko sivystys-sana on vähän kyseenalainen.

Mutta ymmärrän kyllä pointtisi. Jotenkin itsestäkin on tullut asian suhteen vähemmän neuroottisempi, metrot on välillä niin pullollaan ihmisiä, joiden kanssa lämii samoja käsisijoja koko ajan, samoin hengittää kutakuinkin suusta suuhun.

Toistaiseksi olen ollut terveempi kuin Suomessa...

On myös todettu että liika hygienia tappaa myös hyvät bakteerit. Mutta se on minusta jo eri juttu mistä sinä kirjoitit ja en minäkään ole mikään bakteeriasiantuntija, tällainen elämäntarkkailija vain :)

-A

Antti-ihana kirjoitti...

Yövuoro, eikä enää mitään tekemistä. Sitten muistin A:n nurinapaikan!
Käsien pesemättömyys, kuhnurit, haisevat ihmiset - kyllä, anna palaa lisää :-)

Arttorius kirjoitti...

Huomenta.
Sivistys/sivistymättömyys romukoppaan, mutta silti
mulle ja mun mielestä käsihygienia on asia, jota korkealle arvostan kokemieni asioiden kautta ja pidän inhottavana sitä ettei rukkasia pestä ennen ruokapöytään käymistä tai muuta vastaavaa tapahtumaa. Joskus ~13 v sitten olin pari vuotta heikompaa ainesta, jolle tavallinen, helpolta kuulostava flunssa olisi voinut olla kohtalokas jälkitauteineen. Monet lentsut ja useat vatsataudit leviävät käsien kautta. Pesemällä tarvittaessa ja riittävästi tumppuja kykenee omalta kohdalta stoppaamaan siihen, hyvä niin.

Anakonda, taisi olla kiirus? Kaunis ilta, yö ja niin edelleen.

Apina kirjoitti...

Kiitos näkökulmasta, taidan soluttaa siitä osan omaani ja kulkea käsien pesun suhteen kultaista keskitietä, pesen mutten niuhota.

-A

apina kirjoitti...

http://www.nytimes.com/2013/05/19/magazine/say-hello-to-the-100-trillion-bacteria-that-make-up-your-microbiome.html?pagewanted=1&_r=0&smid=fb-share

Hyvä artikkeli, valaisee hieman mitä yritin selittää.

Itse en jaksanut lukea loppua hyvin, mutta lue edes alku jos yhtään kiinnostaa!

_A

Arttorius kirjoitti...

Joooo! Miunkin mielestä tuolla tavoin on jees, liika hygieenisyys ja putsaaminen vaurioittaa normia mikrobistoa(onko tää edes sana) jne.

(Silti kädet... :D)