torstai 30. toukokuuta 2013

En ole lääkäri, mutta...

...käytän silti koirilleni valkosipulia punkkien puremien/olemisen ja tulemisen ehkäisemiseksi, vaikka THL:n tartuntatautilääkäri Verna Björklundin mielestä on urbaanilegendaa, että valkosipuli estäisi punkkien halua päästä iholle. Olkoonkin henkilön käyttämä esimerkki ihmisiiin liityksissä, mutta mä käytän elävää esimerkkiä koirat. Viime kesänä ei ollut yhden yhtä punkkia elukoissa, joten jos tänäkin kesänä punkeilta vältytään, on "vika" todennäköisesti elikoille syöttämissäni valkosipulitableteissa. Mun ja koirien metsissä kulkemisen perusteella pitäisi niitä tulla.

Olen myös hieman ulapalla, mutta miksi kaikkialla vouhkataan punkkirokotteesta. Se estää ymmärtääkseni ainoastaan sen puutiaisaivotulehduksen, mutta ei borrelioosia. Siihen taasen ei ole rokotetta tai lääkettäkään, mikäli puremaan ei ajoissa törkätä antibioottikuuria. Borrelioosi taas on paljon yleisempi mitä puutiaisaivokuume. Mut en ole lääkäri, niin en voi tietää syitä, voin vain luulla ja arvella monia asioita. Tietty jos himmailee puutiaisalueilla, on syytä itsensä rokottaa, koska ikävä se puutiaisaivotulehduskin on. Nimitys punkkirokote on silti mun mielestä hieman harhaanjohtava, koska ei se suojaa suuremmalla todennäköisyydellä iskevällä taudilta.

3 kommenttia:

Jaanaba kirjoitti...

Hei missä on kuva valkosipulitablettipurkista? Entä koirista? =)

Mitä tabletteja ne on, määkin haluaisin kokeilla tota systeemiä?

Olen aiemmin tunkenut koirien niskaan sitä myrkkyä (hui) mitä myydään ja punkit on kyllä pysyneet pois.

Kiitos kivasta blogista, keittelen juuri kuusenkerkkäsiirappia. =D

Arttorius kirjoitti...

Kyolic! Saa luontaistuotekaupoista. Olen syöttänyt niitä nyt pian pari kk.
Viime vuonna uskollisesti joka päivä kuorin ja murskasin piskien ruoan sekaan valkosipulinkynnen, mutta sitten dogien hengitys alkoi haisemaan valkosipulille, hyi. Liki pari kuukautta käyttöä niille tuli eikä yhtään punkkia, vaikka yleensä jollakin on.

Mäkin muuten niitä apteekkimyrkkyjä käyttäisin, mutta arvelutti, kun ranskanbulldogit oli joskus niin pieniä etten uskaltanut ja nyt on sitten jäänyt.
Ai säkin teet kuusisiirappia, jee! Se on tosi hyvää. Tein tänään eiku eilenkin. :]

Jaanaba kirjoitti...

Tarttee ostaa noita tabletteja, kiitos.

Siirapista tuli tosi hyvää, en oo ennen tehnyt, mutta teen varmasti uudelleenkin.