maanantai 20. toukokuuta 2013

Jokos teille on tulossa vauva?

Yksi typerimmistä kysymyksistä, jolla voi tunkeutua toisen alueelle. Vihjailut, vatsaan tuijottelut, mahdollisesti jopa läpsyttely on niin vihoviimeistä ettei sellaista kenenkään pitäisi joutua kokemaan. Vauva-asioista utelijat ovat ajattelemattomia moukkia ja yleensä vanhempaa väestöä, mutta valitettavasti olen kuullut nuoremmankin sukupolven syyllistyvän samaan.

Lapset eivät ole kaikille elämän tarkoitus. Lasta vapaaehtoisesti haluamaton nainen on aivan yhtä nainen kuin äidiksi tullutkin. Elämä on yhtä arvokasta ja sisältörikasta kuin äidiksi tulleenkin. Vapaaehtoisesti lapsettomat ovat taatusti onnellisia ja tyytyväisiä elämäänsä eikä siinä ole mitään itsekkyyttä, josta kenelläkään olisi vara paheksua.

Sitten on ihmisiä joille todellinen lapsettomuus on tosiasia. Hyvin voi kuvitella miten kamalalta tuntuu, kun joku typerä sukulainen kesäjuhlissa kysyy Mirjalta ja Viljolta(nimet keksitty) miksei heille ole vieläkään tullut lapsia. Sukulainen ei näe jokapäiväisiä pistoksia, joita Mirja joutuu itseensä pistämään tai ole istumassa kylpyhuoneen lattialla vieressä ainoastaan yhtä viivaa näyttävän raskaustesti, kun ei taaskaan eikä koskaan ikinä.

Monet ihmiset käyttävät ehkäisyä ettei sikiämistä tapahtuisi. Jotkut tahtovat viettää rauhassa kaksin aikaa ennen lasten syntymistä, mahdollisesti saattaa opinnot loppuun ja tehdä töitä. Lapsen tulo useimmiten stoppaa sen asian naisen osalta x ajaksi. Joillekin kaksi lasta on optimi, toiset näkevät yhden olevan sopiva määrä - ja se on ihan okei.

Kaikkien elämän tarkoitus ei ole lisääntyä ja täyttää maa.

4 kommenttia:

Muuttolintu kirjoitti...

Niin totta. Taas.

Rouva B kirjoitti...

Mikään ei todellakaan ole niin ärsyttävää kuin utelu, varsinkin jos kysymys esitetään muodossa 'eikö teille vieläkään...' Kerron kyllä kysymättäkin, jos tulee jotain kertomista.

Arttorius kirjoitti...

Tämä tuli mieleen eilen, kun olin kaverien kanssa piknikillä jossa yksi pari(lapseton, haluavat lapsia) kertoi miten heidän lauantaisissa häissä eräs kyylä oli tullut rääppimään naisen vatsaa etteikö ole lasta tulossa vielä, tap tap, mikään perhe ei ole kokonainen ilman lapsia, tap tap.
Raivostuin pelkästä kuulemisesta.

Arttorius kirjoitti...

siis häissä, joissa olivat vieraina, merkityksetön, mutta piti korjata :D