perjantai 24. toukokuuta 2013

Kamalin häälahja

Löysin jotakin haeskellessani tällaisen keskusteluketjun.
Mulle tuli mieleen ajatus, että ovatkohan ihmiset menneet naimisiin vain saadakseen lahjoja?

"Sitten oli miehen toisen siskon ja hänen poikaystävän lahja, heidän jotka eivät olleet läsnä koko häissä. Pienen pieni nallepari, sulhanen ja morsian ja 50e. :D Nallejen sijainti on myös tänäpäivänä epävarmaa.. vaatehuoneessa? Varastossa? En muuten tiedä mihin tuhlasin sen rahankaan :blink:"

Pari on saanut 50 euroa ja viitsii vinettää siitä? 50 euroa on iso raha ja mikäli siitä on tarvista vinkua, voisi mennä katsomaan itseään peilistä, vaikka tuskin se mitään hyödyttää. Selasin muutaman sivun alusta ja lopusta, vahvisti vain mielikuvaa, että tärkeintä on kaikki kimallus ja materia. Toki on olemassa selvästi kamalia lahjoja ja kai niistä sitten voi valittaakin. Sainhan mäkin (näppärän pikakestoliiton) häälahjaksi vajaa 20 vuotta sitten mm. kiväärin ja virvelin, vaikkei minä tai se sellaista tarvinnut. Ehkä olisi pitänyt kirjoittaa vaikka yleisönosastolle valitus. En muista mitä niille tapahtui. Kiväärin taisin myydä, koska lupia ei toisella olisi ollut siihen.

Mä ja puoliso ollaan eletty omillamme ennen avioitumistamme vuosikymmen(minä kääkkä yli kaksi vuosikymmentä) ja meillä oli kaikki tarvittava irtaimisto mitä tarvittiin, eihän meillä asumisstatuskaan muuttunut vissiin yli puoleen vuoteen. Mm. siitä syystä kaikki lahjojen kärttämiset ja odotukset olisi ollut epämeitä. Tärkeintä koko hääjuhlassa olivatkin upeat ihmiset, koska vieraat on se elementti, joka tekee juhlan. Huolimatta viestistämme kutsukirjeessä ettei lahjat ole välttämättömiä ja lahjoitettaisiin mieluusti euroja valitsemiimme hyväntekeväisyyskohteisiin, saatiin käsittämättömän kivoja lahjoja. Mm. vuosilukutuuliviiri, joka on nyt aitiopaikalla talon harjalla osoittamasta mistä suunnasta tuulee ja kertomassa milloin torppa on valmistunut(hyvin antaja osasi arvata, vaikkei tontilla ollut silloin muuta kuin aie talon sijainnnista).


Ehkä olen taas liian jotain, kun mun mielestä naimisiinmenossa tärkeintä ei ole ne lahjat tai mun mielestä lahjoista olisi fiksua känistä. Mutta vissiin jotkut naiset ovat sellaisia. Aika harva mies jaksaa panostaa valittamiseen lahjojen yms. suhteen saati kimittää netin keskustelupalstoilla väärän värisistä kukkavaaseista.

4 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Ajattele: Kun olet mennyt naimisiin tuolloin, sun nykyinen ja toivottavasti viimeinen vaimo on ollut vasta pikkutyttö ;) Kih, kih.

Lotta kirjoitti...

Ajattele toistakin juttua: Olet ollut naimisissa 4/2011 alkaen pidempään kuin ikinä. Tsih.

Lotta kirjoitti...

Siis 4/2012. Reilusti plussan puolella jo! 😁😀😜

Arttorius kirjoitti...

Kahj. :D