perjantai 10. toukokuuta 2013

Muovipussi

300 000 000 muovipussia. Sen verran Suomessa kulutetaan vuosittain muovikasseja. 60 muovipussia per naama. Se on aivan mieletön määrä!

Olen aina inhonnut muovipusseja. Mikäli kaupassa käydessäni olen unohtanut kestokassin, otan sitten sen pienemmän pahan eli paperiversioisen. Vuoden alussa tein päätöksen karttaa kaikkia muovipusseja ihan tietoisesti. En huoli jäätelön ja pakasteiden ympärille sitä pientä hedelmäpussia, vaikka kassoilla joskus tahtovat asiakaspalvella. Poikkeuksena perunat sun muut liian pienissä yksiköissä ja/tai monta kappaletta hankittavat olevat hedelmät ja vihannekset.
Mutta muovipusseja, ei niitä tänne kiitos. Maksaakin aivan törkeästi! Mikäli perhe Esimerkki käy kaksi kertaa viikossa kaupassa, ostaa joka kerta kolme muovipussia hinta 0,18 €/kpl, vuodessa muovipussien hinta on 57 euroa. Eihän se tietenkään paljoa ole, mutta summa sekin. Jos se kasa muovipusseja työnnettäisi kasvojen eteen, 312 kappaleesta muovipussia tulisi kiitettävän kokoinen keko.

Muuta muovia pyrin välttämään mahdollisuuksien mukaan. Jotkut asiat ovat silti mukavuuden, perhesovun ja yleisen viihtyvyyden kannalta [meille] välttämättömiä ja yksi niistä on lasten kertakäyttövaipat. Mutta otsikossa muovipussi, joten pää muovipussiin... ei kuitenkaan, menen syömään.

Uppista deittiä 23.49: Vaimon isältä tuli sähköpostia, että he käyttävät kestohedelmäpusseja, hankintapaikkana SPR. Pitää laittaa hankintaan meillekin.

5 kommenttia:

Peter kirjoitti...

http://www.kokkiman.com/shop/etusivu/prod__8322_SPR:n%20Kestohedelm%C3%A4pussiunohdin,niitä tilattiin minun mielestäni tuosta osoitteesta.

Arttorius kirjoitti...

"Varastossa 1 kappale". Höh.

Arttorius kirjoitti...

Kokkailuun liittyen, jätin vaaleanpunaisen Bamixin toisille! Meille tuli limenvihreämusta.

Peter kirjoitti...

Soseuttaa varmasti yhtä hyvin kuin roosa!

Arttorius kirjoitti...

25 vuoden takuu, soseuttaa joo.
Edellinen mummoni perintöBamix oli vuodelta 1980. Kuoletusaika alkaa olemaan kohdillaan!