maanantai 27. toukokuuta 2013

Savuttomat maalarit

Maalarimiehet saapuivat iltapäivällä. Talosta on maalattu puunsuojattu joitakin neliöitä, kun ensin pistivät systeemit oolraittiin. Aina kannattaa laittaa kaikki paperille sovittaessa asioita, ihan jokainen pieneltäkin tuntuva yksityiskohta. Sen opin onneksi kauan sitten ja se on tehnyt tällaisista asioista helpompaa ja paperisopimuksien tärkeydestä oli yrittäjäkin tietoinen. Hetken meinasi olla hieman epäselvää, että maalataanko pinta yhteen vai kahteen kertaan. Oli helppoa tsekata ja vilauttaa sopimuksesta kohta "kahteen kertaan, vähintään vuorokausi pintakerrosten välillä."

Talosta tulee hieno, vielä hienompi, sen näkee jo nyt vaikka yhdestä seinästä on maalattu vasta muutama ylin hirsi. Tuli mieleen vasta tänään, että syyllistyttiinköhän johonkin syrjintään tai muuhun laittomuuteen, kun kysyttiin yrittäjältä polttaako kukaan meille tulevista työmiehistä tupakkaa. Ei polta, onneksi. Ei sillä etteikö saisi polttaa riittävän etäällä rakennuksista(ja toimittaa natsat roskiin), mutta haju luultavasti tulisi ilmastointiventtiilirööreistä sisään huolimatta aktiivihiilihässäköistä. Olisi ollut todella ikävää, jos kessua polttelevat olisivat heiluneet maalisudin kanssa ja savustaneet sisäilmaa röökillä. Siksi se asia piti varmistaa heti ja infota maalijengin pomolle politiikkamme tupakoinnin suhteen.
Pidän siitä, että suoraan ja kiertelemättä ja kaartelematta puhutaan ja hoidetaan asiat. Selkeyttää vähän kaikkea, kun on selvät sävelet ilman kyräilyn tms. mahdollisuutta.

Ei kommentteja: