perjantai 17. toukokuuta 2013

Ylikierroksia

Pohjolan asukkaita huijataan ja törkeästi. Näin se on.
Suurimman osan vuodesta on pakko elää pimeässä, usein lamaannuttavassakin ympäristössä ja pitäisi olla ettei näivettyisi. Sitten kun aurinko tulee lämmittämään, yksilö kuopii yömyöhään puutarhojaan tai viljelee maata. Ihminen ei malta mennä nukkumaan kauniin päivän jälkeen, koska huomenna kaikki on yleensä muisto vain pakkasen tai räntäsateen kera. Huomennakaan tuskin pakastaa tai räntäilee, mutta siitä huolimatta keho käy ylikierroksilla, vaikka kerroin ruumiille huomennakin arskan paistavan kuumasti.

Päätyö/Maatalousyrittäjän arki oli tällaista. Päivä jatkui parhaimmilaan monta tuntia erinäisten askareiden ohella, joita keväisin riitti. Ei mun sitä aikaa sen ihmeemmin ikävä ole, mutta kaipaan sitä aikaansaavuttavaa olotilaa ja siksi huseeraan läänissäni tällä tavoin. Ihmisminä on tottunut tekemään fyysistä rasitetta ja askarta paljon kesäkaudellakin, siksi tuntuu ylivoimaiselta mennä nukkumaan, vaikka väsyttääkin.

Mediapaasto on kantanut hassua hedelmää: En ole vielä kertaakaan kuullut Suomen Euroviisubiisiä. Tuskin menetän mitään ellen kuulekaan. En ole edes ihmeemmin karttanut, mutta paljoa mitään en menetä, kun iltaroskalehti yms hötöt ei avaudu painamalla i-kirjainta netin selaimesta. Yllättävän hyvin uutiset voi löytää muilta foorumeita, mutta samalla uutistenkin seuraaminen on jäänyt tosi vähiin. Iltaisin en lue lainkaan uutissivustoja. Aamuisin ja päivisin riittää, silloinkin sopivissa määrissä.
Leposyke on laskenut pysyvästi lukemiin 36-40 aiemmasta 36-45:stä, liekö sen syy etten uutisia tai höpsöjä lue.

3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Mulla oli aiemmin tänä vuonna tavoitteena olla kuulematta ja näkemättä ainuttakaan Putous-pätkää ja mitään niistä arvattavasti typeristä hokemista, joita ohjelman hahmot suoltavat. Ei ihan onnistunut, mutta melkein.
Tavoite on myös olla kuulematta Euroviisu-kappaletta. Se on toistaiseksi onnistunut.

Ylen toimittaja piti kuukauden uutispaaston. Se päättyi juuri: http://yle.fi/uutiset/kari_haakana_uutispaaston_jalkeen/6642933

Arttorius kirjoitti...

Mäkin onnistuin välttämään Euroviisut kaikkineen. Huomisen jälkeen kukaan ei niitä muistakaan.

Arttorius kirjoitti...

Heh, ihan kuin mun kommentti toisena.
Saman mäkin olen huomannut kuin KH, että vähemmän ärtynyt olo, kun ei seuraa lööppilääppiotsikoita. Ei tietty tarkoita etten lainkaan lue, mutta tosi harvoin. Tällainen tahti sopii mulle. Yhdet elävät uutiset. Jos tapahtunut jotain kiinnostavaa, ehkä parit. Vain päivisin pari kertaa päälehtien lööpit läpi. Sitten kokonaan uutisettomia päiviä, kuten tänään, eilen, perjantai.