torstai 20. kesäkuuta 2013

Eläimellistä viikolla 25

Olen ihastellut yksivuotiaan kanssa kahta lokkivauvasisarusta, jotka kasvavat silmissä. Poikaset yöpyvät laiturin alla ja tulevat kinuamaan äidiltä kalaa samaan aikaan, kun menen rannan kautta laiturin ohi kanoja ruokkimaan aamuisin. Tällä hetkellä sisarukset ovat rantakivellä piipittämässä keskenään.

Ketun jälkikasvustoa nähtiin eilen kävelylenkillä. Pennut luikkivat äkkiä karkuun. Nähtyjä ipanoita oli kolme.

Toiseen lepakkopönttöön on lepakko löytänyt tiensä, ilahduin siitä suuresti kun asia varmistui. Tein skeidaan perustuvan havainnon illalla, joten pihapiirimme on saanut siivet omistavan nisäkkään. Hienoa!

Silkkiuikku 13 lapsen kera risteilee päivittäin useamman kerran rantavesistössä.

Kaksi eri joutsenperhettä asustaa lähiseudulla. Toisella parilla neljä, toisella viisi poikasta.

Kirjosieppolapset lehahtivat tänään pesästä lähioksistoon lentotaitoja kartuttamaan. Runsaan tunnin tirpat hyppelivät oksalta oksalle, sitten lähtivät maailmalle.

Perhosbaarissa käy vilinä. Synkkinä päivinä ei niinkään, mutta vähän kun aurinko pilkahtaa, tulee parvi perhosia aterioimaan. Mä saatan nyt tietää miltä näyttää kiistelevät perhoset. Jossain nettiohjeessa sanottiin, että ruokapaikan tulisi olla riittävän suuri, ettei ötököille tule riitaa. Se on, mutta silti tuli erimielisyyttä. Kuinkahan perhoset kommunikoivat? Onko niillä puhe? Entä miten kärpäset?

Pihassamme asustaa joku pieni jyrsijä. Se singahtaa aina hurjaa vauhtia jostakin terassin alta johonkin. Säntää niin kovaa ettei ehdi millään tunnistamaan mikä se on.

Ulkoruokintapaikalla(talvisin käyn kippaamassa apetta tontin perälle) käy kesäisinkin väkeä. Riistakameraan on tallentunut viime viikosta tähän päivään mäyrä, lumikko, peura, huuhkaja. Kait ne sieltä vielä jotain ohraa tai kauraa löytää. Ja onhan siellä lyhde, joka ei talvella kenellekään kelvannut.

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Teillä kirjosiepot aikuistuvat aikaisemmin. Meidän pihapöntössä lorvivat vielä kotona. Vanhemmat raatavat yötä päivää, kun yrittävät saada elantoa koko 8-lapsiselle perheelle.

Hienoa eläinhavaintoja taas! Tuosta lepakosta olen vähän kateellinen :)

Arttorius kirjoitti...

Teilläkin varmasti pian! Pian pesästä kuuluva sirkutus on surroundina pitkin pihaa pari tuntia, sitten ne lähtee.