sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kameraurpo

Kävin lasteni kanssa kylässä. Kyläpaikassa oli entuudestaan tuntematon ihminen, joka ilmeisesti kuvaa kaikkea ja koko ajan. Yksivuotias istui pöydässä, ihminen pokkarinsa kanssa alle puolen metrin päähän, räps kuva salama päällä. Ihminen otti kuvia pari ennen kuin joku sanoi pitäisikö salama laskea alas ettei tenava häikäisty. "Automatiikka hoitaa nämä, eikä tässä ole niin voimakas salama". No, automatiikka ei hoitanut, mutta lapseni hoiti. Häntä ilmeisesti ärsytti naaman vieressä oleva kamera, koska tempaisi muovimukilla häikäisyn suuntaan, osui kameraan, joka melkein putosi lattialle. Ehkä tajusi, tai sitten ei! Seuraavaksi ihminen meni kuvaamaan vauvaa, joka himmaili olohuoneen matolla toisen pienen kanssa. Tyyppi oli tyytyväisenä selällään patsastelemassa hienoa kattovalaisinta, kun pokkariurpo tuli ahdistelemaan häntäkin. Nappasin vauvan syliin "vaippatarkastukselle", niinpä tuo pässi ei päässyt häikäisemään häntä. Ihminen oli päättänyt saada kuvan vauvastani, joten toilettireissuni aikana räps hänestäkin se saakelin salama ylhäällä.

Joskus ymmärrän julkkisihmisiä maailmalla, joiden uutisoidaan repineen paparazzeilta kamerat ja temponeen ne maahan säpäleiksi. Miltähän tuosta kameraajasta tuntuisi, jos hänet istutettaisiin tuoliin, josta ei pääse liikkumaan mihinkään ja joku räppää kymmeniä kuvia superkirkas ledsalama alle puolen metrin etäisyydeltä kasvoista? Eihän se salama kirkas ole!

Kaikkein eniten kiehahti kuitenkin, kun tyyppi oli ladannut ottamiaan kuvia hiivatin feispuukkiin siten, että koko maailmalla on nyt mahdollisuus ne halutessaan nähdä! On se hitto, kun minä&vaimoni kuin luultavasti monet muutkin vanhemmat haluavat pitää tenavien privaattius tiukkana internettien suhteen, niin sitten joku tolvana pässiurpo vesittää koko hommaa. Mä niin kestän huonosti tyhmiä ihmisiä.

9 kommenttia:

Ella F kirjoitti...

Voi peräeemeli! Tuollasia inhoan. Ja eniten just sitä että niitä kuvia ladataan kyselemättä fakkibookkiin. Pitää viirata niin pahasti !

Arttorius kirjoitti...

Mainio tuo peräeemeli! :D
Joo-o, olin aika hiilenä entuudestaan ja sitten tiesin, että näin saattaa käydä(kun näkyi olevan ennestään satoja kuvia ilman lukkoja), niin eikös siellä yli 10 fotoa, jossa mun lapsi, osittain tai kokonaan. Eikö järkeä anneta kaikille vai mistä moinen typeryys. Kun pyysin ihmistä poistamaan lasteni kuvat(ja suosittelin rajaamaan näkyvyyttä toistenkin osalta) sain vastaukseksi, että pelkäänkö että pedofiili tulee ja vie mun tyttäret, voin mä sitten laittaa piiloon, kun kerta pelkään niitä. Just. Ei #"¤#%¤¤ :D

Andie Heimaz kirjoitti...

Vitsi mikä urpå! Tommosia tekis mieli vähän kopauttaa kaaliin.

Rouva B kirjoitti...

Uskomaton idiootti! Tiedätpä mahdollisella seuraavalla kerralla kieltää kuvaamisen kokonaan.

Ella F kirjoitti...

peräeemeli tulee Kaarlo Merimaan kirjasta Takapihan sankareita. Mitä loistavin kirja, huumori kohdillaan - kannattaa lukea!

Arttorius kirjoitti...

B, niin olisi pitänyt tehdä heti. Kuvaaja on kränissyt minulle jo ainakin 3 viestiä siitä miten tekijänoikeudet, oikeus julkaista, whatever. Tyyppiä ei kiinnosta se, että alaikäisiä ei saa kuvata ilman suostumusta tai jos ei näin tiukka ole, ei ainakaan julkaista missään.

Ella F, okei! Olen lukenut mielestäni vain Lehtori lemmensumpussa-niteen. Pitää tuokin tutkia kunhan lukuinnostus löytäisi minutkin.

Rouva B kirjoitti...

Jospa uhkaisit polliisilla ;-)

Jaanaba kirjoitti...

Olis kyllä ihan kohteliasta kysyä, että saako kuvia laittaa ympäri ämpäri.

Arttorius kirjoitti...

Todellakin. Varsinkin, kun kyseessä on alaikäiset.