keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kehitysvammaiset ja autistit - ei kiitos

Ei meidän naapuriin kehitysvammaisia. Ei meidän naapuriin autisteja.

Surullista, että valittavien asennevammaisten takia merkittävien ja arkea helpottavien eri ihmisryhmien hoitokotien ja tukiasuntoloiden rakentaminen viivästyy pahimmillaan vuosia.
Ymmärrän, että suurten kauppakeskusten tuleminen(nämä muuten rakennetetaan ennätysvauhtia, mutta siinä on taas syynä rakenteellinen korruptio. mahdollisesti lahjonta, koska kaavamuutokset ja rakennusluvat tehdään ennätystahtia) aiheuttaa valitusrumbaa, mutta tuollaiset oikeasti kenellekään harmia tuottamattomat joutuvat täysin syyttä valitusten kohteeksi. Syynä niin mikä? Talon arvon laskeminen? Invataksien ajeleminen minun verorahoilla rakennettua tietä? Raskaana oleva liito-orava? (Eheehhe)
Toivottavasti kehitysvammaisille tarkoitetun rakennuksen rakentaminen pääsisi pian vauhtiin.

Jos asuisin postimerkkitontilla Espoossa(en tule ikinä asumaan, tarvitsen tilaa), luultavasti vastustaisin naapuriin aiottua narkomaanien tai alkoholistien soppea, mutta ehkä oppisin asian kanssa elämään. Näistä on oikeasti usein harmia eikä mielestäni asutuksen lähelle päihderiippuvaisia tulisi viedä, koska eivät useinkaan tiedä yleensä minkään valtakunnan järjestyssäännöistä ja muusta sellaisesta. (Luultavasti tästäkin voisi närkästyä, mutta elämä on.)
Jos asuisin postimerkkitontilla Espoossa, tervetuloa kehitysvammaisten asuntokompleksi naapuriin.

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Saataisiinkohan valitettua johonkin valittavasta naapureista? Pilaavat meidän maineen.

Arttorius kirjoitti...

Voithan kokeilla. Mut eihän nuo sentään aivan naapurissa asu. Toisaalta käytätte samaa tietä, joka on maksettu MINUN veromarkoillani...

Andie Heimaz kirjoitti...

Harmillista, että ihmiset ovat niin ennakkoluuloisia ja syrjiviä. Turhaan ihmiset pelkäävät omia ennakkoluulojaan. Edellinen asuntomme sijaitsi n.20m päässä autismisäätiön asuntolasta. Eipä tuo porukka poikennut ihan muista naapureista muuten, kuin siten, että eivät aiheuttaneet koskaan minkäänlaista häiriötä.
Ja ikinä koskaan milloinkaan minun ei olisi tarvinnut olla minkäänlaisessa kontaktissa yhteenkään autistiseen jos en olisi halunnut. Naapurit sinä missä muutkin, ehkä hieman paremmat. :)

Arttorius kirjoitti...

Niinpä. He tuskin dokaa ja pitää meluavia kotibileitä vuorokauden ympäri.