sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Myrsky Suomenlinnan lautalla

Ambulanssia ei päästetty Suomenlinnan lautalle juhannusaattona

Pelastuslaitos hoitaa pääkaupungissa kiireelliset hälytystehtävät. Mikäli Suomenlinnassa käy jotakin, sinne mennään pelastuslaitoksen ambulanssilla huoltotunnelia pitkin, ei lautalla.
Yksityinen ambulanssifirma hoitaa kiireettömiä potilaskuljetuksia, tunnetaan nimellä paaritaksi, kiireluokitus tällaisissa on c tai d, yleensä d. Joka tapauksessa ei-hengenvaaraa. Tällaisissa tapauksissa hälytysajoneuvoa koskee tavallisen kulkuvälineen lait ja asetukset, vilkkuvaloja ei käytetä. Lautan työntekijä vastasi nolosti, mutta miksi sairaanhoitaja vinkuu iltaroskalehden sivuilla että heidät on jätetty kyydistä? Varsinkaan, kun kyse ei ole ollut kiireellisestä hälytystehtävästä.

Päivän aikana on tullut selvyyttä asiaan. "Ambulanssi oli myös vilkutelllut sinisiä valojaan kiireen merkiksi." Juu-u, niitä valoja vilkutellaankin, että päästäisi jonojen ohi. Not.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Poliisiautot ajelee mihin sattuu välittämättä tieliikennelaista, joka teidänkin kulkemisia pitäisi ohjata. Usein poliisiautot ajaa kovaa ilman vilkkuja... Että eiköhän pata kattilaa soimaa...

Arttorius kirjoitti...

No tuota, poliisia eikä ambulanssiyritystä voi verrata keskenään oikein millään tasolla. Poliisi voi suorittaa hälytystehtävää ilman vilkkuvaa valoa ja/tai ääänimerkkiä. Harva ulkopuolinen tietää mihin poliisi on matkalla, joten se siitä ajelusta mihin sattuu.