tiistai 11. kesäkuuta 2013

Pakkotarkastus eronneen kotiin

Mistä mahtaa johtua, kun Suomessa tapahtuu jotain kamalaa ja pahaa, aletaan rukata lakeja tiukemmaksi? Mitä se hyödyttää? Linkki Hesarin juttuun.

Taas joku viisas työryhmä tutkinut viime vuonna tapahtuneen tytön kuoleman innoittamana erinäisiä tahoja päätyen aivan järjettömiin ehdotuksiin. On toki muitakin asioita, mutta Hesari tietysti otsikoi jutun klikkejä houkutellakseen. Maallikkona voisi sanoa, että aivan täydellisen turha tutkimus. Keinoja on taatusti nytkin puuttua, mutta resurssipula, siihenhän tuonkin tapauksen erinäiset tahot ovat vedonneet kuka kulloinkin.
Ai ja joo, jälleen kyseisen keissin päin peetä toimineiden sosiaaliviranomaisten eli näiden ei mitenkään reagointiin ja sen tutkimiseen tuli pidennys, en edes lukenut syytä. Kaikkihan sen tietää jo nyt, että vastaavat sosiaaliviranomaiset luistelevat kyseisestä tapauksesta puhtain paperein, vaikka kuinka selitetään miten asia tutkitaan perinpohjin.

Taas kerran puututaan seuraamuksiin eikä syihin. Kouluampumisten jälkeen aselakeja kiristettiin(kyllä, mun mielestä oikein, harva Suomessa tarvitsee itselleen aselauman ja niitä on saanut todella helposti, saa yhä). Suurta huomiota saaneiden liikenneonnettomuuksien jälkeen alennetaan nopeusrajoituksia, rakennetaan keskikaiteita yms, mutta silti viime viikolla eduskunta on hyväksynyt 76 tonnisten rekkojen luvallisen vyöryn surkeassa kunnossa olevaan tieverkostoon(voi huvikseen miettiä mikä jää toiseksi, kun 76 tonnia metallia törmää 80 km/h 2 tonniseen henkilöautoon).

Mikä tätä maata vaivaa? Vielä 70- ja 80-luvulla oli jokaisessa kunnassa palkattuja kodinhoitajia, joita sai perheisiin tilapäiseksi avuksi arjen eri tilanteissa. Nyt jos sellaisen tahtoo, 34-60 euroa/tunti plus matkakulut. Nyt kodinhoitajien ennalta ehkäisevä vaikutus on korvattu massiivisella lastensuojeluorganisaatiolla, joka ei silti välttämättä toimi tai toimii perheitä hajoittaen.

Ei kommentteja: