sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Risteilylle?

Katselen joskus kapulastani Port of Helsinki-sovelluksella Helsingin säätilannetta, jos olen menossa siellä käymään. Nyt huomasin Eteläsatamassa olevan laivoja tavanomaisten lisäksi muitakin. Yksi niistä Silver Whisper, aivan torin vieressä.
Nettisivuista päätellen kyseinen jolla kiertää maailmaa monipuolisesti. Mikäli tekisi mieli päästä pikaisesti risteilylle, 11. päivä eli ylihuomenna olisi mahdollista Tanskasta lähteä kymmeneksi päiväksi risteilemään alkaen vaivaisella 4850 euron hinnalla. Alus kiertää itämeren valtioita, mm. Puolassa ja Venäjällä. Suomeenkin se tulee taas viikon päästä.

Myös toinen vieraileva alus tuolla kyhjöttää, saksalainen MS Delphin. Senkin kruisailuhinnat ovat Viikinkilinjaa ja Siljaa vain hieman tyyriimmät. Islantiin ja Grönlantiin pääsisi muutamaksi päiväksi luksushytissä 4690 eurolla. En ymmärrä saksaa, en tiedä koskeeko se yhtä henkilöä vai kahta ihmistä. Luultavasti yhtä.

Joku melko vähävarainen on tullut viivähtämään kauniiseen pääkaupunkiimme Jamaica Bay-nimisellä moottorivenholla. Mukavahan tuollaisella olisi käydä kiepsahtamassa paattiretkellä ja ottaa kaakaota termariin evääksi.

Toivottavasti turistit viihtyvät!

Ei kommentteja: