keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Itsekkäät peräkärryjen omistajat

Harva asia saa yhtä isoja tunteita pintaan kuin peräkärryjen lainaaminen. Tai lähinnä lainaamattomuus. Seurasin muutama viikko sitten puolison vanhempien naapurista kuulunutta keskustelua naapurin peräkärryistä ja siitä, kun kaikesta päätellen aina lainanneet henkilöt eivät saaneetkaan peräkärryä lainaan sillä kertaa.

Onhan se nyt kumma, jos peräkärryn omistajat tarvitsevat peräkärryä itse eivätkä osaa sanoa kuinka pitkäksi aikaa! Merkillistä, jos peräkärryä ei saakaan hakea tuosta vaan, usein ilmoittamattakin. Mitä, pitääkö multa- tai hietakuormalla lastattu peräkärry muka putsata lainauksen jälkeen? Uskomatonta itsekkyyttä omistajilta! Eiku...

Mikä saa jotkut peräkärryjen lainaajat olettamaan, että heillä on oikeus milloin tahansa koska vaan hakea kärryn lainaan ja jos ei lainata, voi pk:n omistajaa mollata itsekkääksi tai muuten vaan puhua negatiivisella sävyllä? Millä oikeudella ikuiset lainaajat dissaavat niitä lainaajia, eikö pitäisi olla aika kiitollinen, jos joskus saadaan se kärry lainaan? Kiittämättömyys jne. Tavaran omistajalla on kyllä aivan täydellinen oikeus kieltäytyä lainasta ilman sen kummempia perusteluita eikä tämäkään anna oikeutta dissata lainaajan osalta. Mutta moukkia riittää.

Ehkä tämä teksti sai intoa toissa viikolla lainaamastani venetrailerista, joka oli palautettu luultavasti alkuviikosta tontin perälle vaijerivinssi rikkinäisenä eikä minulle tietenkään asiasta mitään kerrottu, huomasin tuossa aamusella tapahtuneen. Mä kun ajattelin, että peräkärryä ei voi saada rikottua... Luultavasti trailerilla on kiskottu vedestä suurempaa venhoa kuin se kestää ja roudattu, siksi on pieni luulo, että lehtijousisto ja iskarit ovat ottaneet myös itseensä. En asiaa jaksa nyt sen enempää miettiä, mutta kaikenlaista itsekästä toisen omaisuudesta piittaamatonta rupusakkia sitä onkin olemassa.

6 kommenttia:

Una kirjoitti...

Uups, miunkin omatuntontooni kopsahti. Olen kitissyt jos emme olekaan saaneet tavispaikastamme pk:ta... Mutta kun ne maksavat niin paljon -käytettyinä jopa- ja jokakesäinen remppakausi on ollut niin hektistä... Selityksiä? Juu.
Ymmärsin miekin toki että omistajat itse tarvitsevat kärrynsä. Nyt kärry on ollut jo niin kauan tämän kesän remontissa mukana että miulla on jo huono omatunto siitäkin. Se pitänee palauttaa pikimmiten. Ja tietenkin pestynä ja jonkun pikkulahjan kera, with sydämelliset kiitokset.

Arttorius kirjoitti...

Mulla alkoi keittämään tänään, kun pihaan oli tuotu rikkinäinen trailerini ja päivän aikana selvisi, että sillä on raahattu paljon suurempaa massaa kuin se kestää eli vehe on tieliikennekelvoton, kun iskarit lytyssä ja jouset toiselta puolelta napsahtanut rikki. Pöh. Päätyi sitten plokiin, kuten mahdolliset epäkohdat muutenkin :D

Andie Heimaz kirjoitti...

Asiasta alkoi keittämään. Lainatusta tavarasta täytyisi pitää hyvää huolta, parempaa kuin omasta. Lainattu tavara pitää palauttaa vähintään yhtä hyvänä tai pikkuisen paremmassa kunnossa, kuin lainatessa.
Toivottavasti saat trailerin rikkojalta jotain korvausta.

Arttorius kirjoitti...

Nimenomaan.
Eilen tsekkasin peräkärryä ja remonttihan siihen tuleen. Jousisto napsahtanut poikki joten iskaritkin on sökönä. Elämä on :]

Nina kirjoitti...

korjauslasku lainaajalle ;-) elämä on :-D

Arttorius kirjoitti...

Ai niin kummalle, mulle vai sille toiselle ;] Suomikeeli on joskus hupsu kieli.
Siinä oli hieman muutakin, voi tulla suurempi harmi mitä minusta :D Mut lasku lähetetty jo...