maanantai 15. heinäkuuta 2013

Moottoripyöräspedet

Osa moottoripyöräilijöistä ei ilmeisesti koe elämänhalua tai omaa itsesuojeluvaistoa, koska harva se päivä saa lukea miten motoristi on kuollut ajettuaan metsään kiven kautta tai rekan alle miljoonaa. Moottoripyöräilijäurpon ei tarvitse noudattaa liikennesääntöjä sun muuta sitovaa ja kahlitsevaa. Ohitellaan miten sattuu, tullaan puskuriin kiinni, josta taas lähdetään tsiljoonaa ohittamaan sulkuviivalla kuorma-auton tullessa mutkassa vastaan. Liikennevaloista kantakaupungissa lähdetään kuin ohjus, että varmasti suojatiellä valojen vaihtumista odottavan jalankulkijan korvat soi monta aikaa.

Maanteillä moottoripyöräspede ajaa varmasti ylinopeutta, eihän valvontakamera ota kuvaa peräpäästä, jossa rekisterikilpi sijaitsee. Moottoripyöräilijät aloittavat valtavan parun, jos jossakin jokin instanssi ehdottaakaan moottoripyörien katsastuspakkoa. Samaiset moottoripyöräilijät vinkuvat alati nousevista vakuutusmaksuista mp-välineiden kohdalla. Jos moottoripyöräspedelle selittää näitä, saa kuulla tilastoja motoristien vähäisestä osuudesta kaikissa tieliikenneonnettomuuksissa.

Jokaisen moottoripyöräkorttia ajavan olisi ihan hyvä nähdä shokkiopetukseksi tapahtumapaikkakuvia siitä lopputuloksesta, kun mp osuu yhteen rekan nokan kanssa. Tai ajaa kuorma-auton lavetin perään. Tai vaikka vain "asvaltti-ihottumaa" siitä, kun kaadutaan ilman tarkoituksenmukaisia ajovarusteita. Tiedän pari kaveria, jotka ovat joutuneet toteamaan onnnettomuuspaikalla menehtyneen moottoripyöräilijän sijainneen kahdessa eri paikassa.

Oikein ajettuna turvallisuudesta ja kanssaihmisistä piitaten moottoripyöräilykin on ihan hyvä harrastus ja kai niillä joillakin saattaa olla järkikin tallessa.

2 kommenttia:

Apina kirjoitti...

Sori, vähän asian vierestä mutta tämä oli niin harvinaisen hyvä juttu musta: http://www.hs.fi/sunnuntai/Kytkin+vaikka+kattokruunusta/a1373684772818?ref=hs-hitaat-e-1

Arttorius kirjoitti...

Joo, tykkäsin kanssa tuosta jutusta!