perjantai 19. heinäkuuta 2013

Ostoskärryt+vauvakoppa


Tilanne vaati potosoppauksen ;]
Kuinka paljon tyhjää tilaa päässä on sellaisella, joka asentaa vauvansa tällaiseen settiin? Jaksaisin asiasta huomauttaa, mutta kun en voi, niin sitten näin vain. Mua ei haittaa, vaikka tunkeutuisin jonkun mukavuusalueelle, olen siihen tottunut mutta tällä mennään.

Tänään nähdyssä tapauksessa ei ollut edes noin turvallinen kaukalo, vaan kuomuton olemattomilla reunoilla varustettu versio. Vauvan koppa roikkui huolettomasti tuossa pienten lasten istumiseen tarkoitetussa välikössä. Joskus niitä näkee sivuttain, kuten mun hienossa kuvassa tai sitten pää menosuuntaan. Joka tapauksessa sitä ei ole tarkoitettu noin! Se ei ole millään tavalla kiinni siinä ja pahimmassa tapauksessa liukas muovi luistaa reunoilta hiiteen maahan asti.

Näin kävi tänään kotikylämme Prismassa. Onneksi, onneksi ja onneksi vauvan kaukalo putosi ensin jalkapuoli edellä, jossa oli lapsen isän jalat niin että tuo pässi isä sai stopattua putoamista jotenkin ettei lapsen pää osunut lattiaan. Aielämä sentään, kun löi lieskaa korvista tilanteen kauempaa nähtyäni! Jos mulla olisi kännykässä toimiva kamera, olisin ottanut kuvan ja lähettänyt iltaroskalehtiin niin että olisi tehty juttu idiooteista vanhemmista, jotka vaarantavat asiaan(vanhempien piittaamattomuuteen) syyttömän vauvan terveyden vailla mitään järkeä olevalla touhullaan.

(https://www.s-kanava.fi/uutinen/ostoskarryt-kayvat-moneen/635820_11262)
Joskus turvakaukaloja survotaan myös tuohon etuosan "välikköön", joka sekin aiheuttaa taatusti vaaratilanteita.

Jokaisessa pienessäkin kaupassa on hyviä kiinteästi asennetulla turvaistuimella varustettuja ostosvaunuja, miksi niitä ei käytetä? Taatusti tuollekin spedeparille olisi sellaiset löytynyt, koska minun hakiessa sellaiset niitä jäi vielä neljä ja nuo olivat olleet kauemmin kaupassa kuin minä.

Vaimoni oli joskus kysynyt uteliaana ventovieraalta äitihenkilöltä tuollaisen kombinaation kaupassa nähdessään, että kuinka lapsi pysyy tuossa, kun ei ole millään kiinni. Vastauksessa oli tullut "kyllä se pysyy kun en täällä hurjastele". Niin joo. Harmi, että nuo fysiikan lakeja uhmaavat urpot vaarantavat pienen lapsenkin.

Onneksi ei tarvitse mennä ruokakauppaan seuraavan kerran kuin vasta tiistaina.

3 kommenttia:

Antti-ihana kirjoitti...

Just joo. Noita älykköjä näkyy muuten usein.

Arttorius kirjoitti...

Yllättävän usein joo.

Tiina kirjoitti...

Toi sun potosoppaus on ihana :D