tiistai 9. heinäkuuta 2013

Palkkari

Mulla meni kohtalaisen pitkään, että tajusin mitä ihmettä palkkari tarkoittaa. No sehän tarkoittaa sitä just niin, palkkaria! En voi reaktiolleni mitään, mutta se on vaan hirveän kuuloista, kun joku 10 metriä juossut selittää palkkarista ja siitä miten sitä nyt tarvitaan, jos on kävellyt sen jonkun korttelin läpi. Sellainen tyyppi alkaa kuulostaa pidempään kuunneltuna, hmm, no miltä nyt kuulostaakaan, dorkalta. Palkkari on kamala sana. Sopii hyvin sinne päikkäreiden sekaan. Joissakin seuraamissani blogeissa tuota sanarumilusta viljellään aivan liikaa, mutta yritän olla lukematta sellaisia blogeja nälkäisenä tai muuten pms-oireisena tai ärtyneenä.

Ja käytänkö minä palkkaria? Juu en, en tarvitse. Syön ennen treeniä sopivasti ja normaalisti taas joskus urheilun jälkeen. Jos jotakin suurta suoritusta on takana, sitten kyllä, mutta en ikinä selitä sen olevan tuo ärsyttävä sana. Todellisuudessa aika harva edes tarvitsee mutta onhan se coolin näköistä ja taas voi olla syömättä kunnon ruokaa.
On ainakin yksi kaltaiseni, jonka mielestä on ärsyttävä sana. Palkkari, painuisitpa unholaan!

8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mä enste käyn salil, otan pari kuvaa itestäni, sit käyn näyttäytymäs laittees, sit otan taas kuvan itestäni ja teen mun minuutin mittasen treenin ja sit palkkariks rahkaa <3 <3 <3 meinas unohtuu et tietty mä tägään itteni insta- ja pentagrammii niinku niitte ihkujen peilikuvien kaa.

Arttorius kirjoitti...

:D

Muuttolintu kirjoitti...

Minäkin olen huomannut ilmiön, että kaikesta väännetään nykyisin lyhennyksiä... varsinkin lapsia kasvatetaan niihin. Ihan rasittavassa ja käsittämättömässä määrin! Nukkari, pukkari, liikkari ym. ym. (ei sillä, itsekin nukun välillä "päikkäreitä"...) :)

Apina kirjoitti...

Katon alkkareissa Salkkareita ja juon palkkareita...

Arttorius kirjoitti...

Päikkärit. Päiväunet. Päikkärit on kammo sana, eikä se edes lyhennä varsinaista sanaa.
Päikkärien jälkeen vedän palkkaria. :D

A, etkä katso! Et ainakaan juo mitään palkkaria. Tai katso vaan. :]

Suomen kieli toki muuttuu ja on eläväistä, hienoa sinänsä, mutta tekee hieman yksinkertaisen vaikutelman(hyimua) ihmisestä, joka viljelee kummia lyhennyssanoja. Sana siellä tai täällä, mutta mikäli koko keskustelu muodostuu rumista väännössanoista = argh.

Apina Hevonen kirjoitti...

Joo en oo ikuna käyttänyt. Mulle ostettu protskujauhekin on jäänyt käyttämättä. Onneks se maistuu H:lle.

Salk...siis Salattuja Elämiä tunnustan katsovani joskus. Se on siinä mielessä hyvä sarja, ettei haittaa vaikkei puoleen vuoteen katsouskaan, pysyy hyvin kärryillä.

Mä kyllä tykkään päikkäreistä.

-A

Jaanaba kirjoitti...

Sidukka. Se saattaa olla kaikista pahin sana.

Arttorius kirjoitti...

Karsea tuokin! Kuten muutkin alkoholiin ja dokaamiseen liittyvät sanat ja termit. "Mennään vähän Jarmon luo alottelee, sit ollaan illasta iha hyvissä, kun päästää baariin juomaan alkomahoolia. Aamulla vierestä löytyy ehkä joku emäntä ja on aikamoinen darra."