keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pikakiituripyöräilijää moikkaamassa

Aamulla meinasi tulla kolahdus ajamani auton ja maantiekojootin välillä. Pyöräilijä ajoi miljoonaa kärkikolmion takaa auton eteen niin, että mun piti tehdä lukkojarrutus, muutoin olisin saattanut törmännyt fillaristiin. Tämä tapahtui maantiellä Espoossa, jossa nopeusrajoitus on 60 km/h ja sivuteillä kolmiot luonnollisesti, joita pitäisi noudattaa ihan jokaisen.
Pyöräilijä pysähtyi ja tuli haastamaan riitaa, heitti jopa sen fillarinsa ojaan että varmasti joku vaihde otti osumaa. Näytti myös miehekkäästi keskisormea kummallakin kädellä. Minä puolestani näytin hänen käyttämällään tiellä olevaa kolmiota, mutta ei se kiinnostanut, koska olin liikennesäännöistä piittamaton kusipää. Pyöräilijä otti minusta kuvia kännykkäkamerallaan ja kiroili kuin tukkijätkä solvaten ajotaitojani ja audikusipääksi ja audihomokin vielä olen! Minä hymyilin leveästi kunnon poseerausilmeen kera :D (Luultavasti jossakin pyörähessujen palstalla on kuva pahasta audihomokusipäästä kuvattuna kuinka polkupyöräilijöiden päälle ajetaan ellei he olisi skarppeina.)

Jännittävää miten fillarispede kiihkossaan ei jaksanut kiinnittää laisinkaan huomiota siihen asiaan, että hän ei noudattanut minkäänlaisia liikennesääntöjä, vaikka samalla tavoin sitäkin koskee. Odotin, että pyöräilijä potkaisee autoa tai käy kimppuuni, mutta ei sitä tehnyt, vaikka uhkaili mm. hakkaamisellani. Sivistynyttä. Sen sijaan heppu pärstäsi koko ajan niin, että räkä lensi suusta ja tosiaan kuulin sellaisiakin kirosanoja joiden tarkoituskaan ei auennut.

Onneksi kaikki ei ole lähellekään tuollaisia ja kohtaamani oli joku häiriintynyt tapaus, mutta on havaittavissa pikapyöräilijöissä eräänlaista ylimenevää huimapäisyyttä, joka voi näyttäytyä vaikkapa tuolla tavoin. Pyöräilijät myös ajamaan pyöräteille, eikä tästä ole mitään poikkeusta vaikka kuinka olisi nopeampi kuin muut syykkelistit. Autoilijoiden on varottava kevyen liikenteen käyttäjiä, mutta myös kevyttä liikennettä käyttävät opettelemaan liikennesäännöt ja noudattamaan niitä. Ja se kypärä päähän!

Ei kommentteja: