keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Purjelaiva pienen pojan saa itkemään

Oltiin aamusta lasten, vaimon siskon ja lankomiehen kanssa venholla Harmajalla toisten pienten rääppövenhojen kanssa tsekkaamassa upeiden valtavien suurien purjelaivojen Helsinkiin saapumista Tall Ships Racesiin liittyen. Upea näky, kun kaukaa siinti korkeita mastoja ja vakaasti lipuva suuri paatti! Eikä vain yhtä, vaan monta. Vilkutuksiin vastattiin töräytyksellä. Jos voi ihminen tehdä jotain kaunista, niin ne kaikki nähdyt laivat sitä on!

Noin 100 metrin päästä editsemme meni sellaisia kaunottaria kuin Götheborg, Alexander Von Humbolt, Tenacious, Cuauhtemoc, Morning, monia muitakin, mutta en muista niitä. Götheborgin vanavedessä ajoin lähemmäs satamaa, koska laiva tiettävästi ampuu tykillä satamaan saapuessa. Näin se tekikin. Satamassa olevat laivat töräyttivät torviaan vastaukseksi.

En tiedä miltä satamassa näytti laivojen tulo, varmasti hienolta sielläkin, mutta mereltä käsin oli täydellistä. Vietimme mukavat pari tuntia jonka jälkeen oli aika palata meille toisia asioita varten. Huomenna menen lasten kanssa katsomaan lähempää saapuneita laivoja.

Ei kommentteja: