lauantai 13. heinäkuuta 2013

Tall Ships Races

Ensi viikolla purjelaivakilpailu tulee Helsinkiin. Ajattelin mennä lasten kanssa katselemaan jonakin päivänä, koska yksivuotiasta ainakin kiinnostaa. Minuakin! Muutama vuosi sitten kävin Turussa tsekkailemassa. Hienoja veneitä, se niissä kiehtookin. Se mikä ei kiehdo on se paisutettu oheistapahtumahässäkkä. TSR:n nettisivuilla on valtava ohjelmaluettelo ja info, että alueella on kolme eri esiintymislavaa. Miksi jokainen tapahtuma täytyy turvottaa ördäyskemuiksi?
Ohjelmassa on kuitenkin kaikkea muutakin kuin musaa, mutta eittämättä kaljatelttakarsinoita löytyy myös ja muuta mun mielestä asiaan millään tavalla kuulumatonta. Ei ajatustakaan, että iltasella viitsisi mennä katsomaan mitään keltaisen nesteen virratessa pitkin katuja ja humalaisten haistessa pahalta. Eihän mitään "koko kansan" tapahtumaa voi järjestää ilman alkoholia. Entä millä tavalla iskelmälaulukilpailu liittyy purjelaivoihin?
Suomi Iskelmän SM-laulukilpailun finaali järjestetään The Tall Ships Races Helsinki 2013 -tapahtuman päälavalla Hietalahden torilla torstaina 18. päivä heinäkuuta.

Luultavasti tämäkin tapahtuma muutaman vuoden päästä on yhtä kaukana alkuperäisestä ideasta kuin vaikka nykyään on Kotkan Meripäivät ja Hangon Regatta.
Silti ei väliä, sinne suunta.

Ei kommentteja: