tiistai 2. heinäkuuta 2013

"Ton läskin naisen takana"

Ylipaino voi olla terveysriski jne. Joten se siitä, ei ole pointti. Mutta se mikä risoo mua, on se, miten jotkut ihmiset puhuvat ylipainoisista ihmisistä. Joskus ruokapaikoissa kuulee miten joku hörisee kaverillensa "ei tuon läskin tarttisi tuota sokerilimua juoda, kun on muutenkin LÄSKI". Tai kaupassa joku sipisee puolisolleen miten tuon lihavan ihmisen ei tarvitsisi ostaa juustoa, koska on jo lihava, kato nyt mitä sillä on ostoskorissa, eikö voi ostaa jotakin kevyempää kuin sininen maito!

Ihmisen ulkomuodosta kommentointi on tyhmää ja osoittaa mun mielestä huonoja käytöstapoja. Toisaalta se on vain moukkamaisuutta. Todella noloa ja ällöttävää on kommentoida ulkomuotoja sille ihmiselle itselleen. Alkaako esimerkiksi langanlaiha anorektikko syömään, jos joku toitottaa ihmisen laihuudesta? Säntääkö ylipainoinen lenkille ja laihduttamaan, jos siitä joku häntä muistuttaa? Ei todellakaan. Todennäköisesti, riippuen ihmisestä, huomauttelu aiheuttaa vain kehnon fiiliksen. Jos henkilö on masentunut tai herkkä, ulkonäöstä sanomiset saattaa mennä johonkin syvempään. Ja niin edelleen. Mikäli lähimmäisellä on paino-ongelmia suuntaan tai toiseen, voi asioista puhua varmasti järkevämmin kuin töksäyttämällä.

2 kommenttia:

Silmäilijä kirjoitti...

Tulipa mieleeni: http://sivusilmailya.blogspot.fi/2011/11/kiintiolaski.html

Arttorius kirjoitti...

En tiedä baareista, mutta tuo saattaa olla juuri noin. Surullista sinänsä, mutta uskoisin ettei ihmisen viehättävyys/juttuseuraksi kelpaaminen riipu ulkonäöllisistä asioista. Vaikka en voi puhua kuin omalta kohdaltani.