torstai 25. heinäkuuta 2013

Ulkomailta luomua

Luomutuotteiden rahtaaminen toisista maista Suomeen tekee tuotteesta mun mielestä eiluomua. Näin silti tehdään enenevässä määrin, Yle uutisoi asiasta eilen.

Onko luomu luomua, jos se roudataan Suomeen myytäväksi vaikkapa Tunisiasta? Tai Espanjasta? Esimerkiksi tomaatit. Onhan se, vaikka mun on vaikea tajuta miten niin ja miten ilmastoystävällistä se on. Ei yhtään.

Luomulla myös pelleillään ja hifistellään. Ollaan niin ekoa ja ököä, kun käydään Ruohonjuuresta hakemassa simokalliita goji-marjoja ja tilataan jostain Jordaniasta luomutököttiä säilyketörpössä. 

"Esimerkiksi kotimaisessa ekokauppaketju Ruohonjuuressa ulkomaisen luomun osuus on nyt noin 70 prosenttia ruokatuotteiden valikoimasta."

Heh ja heh, kotimaisessa ekokauppaketjussa nimenomaan, jossa ulkomaalaisten kamojen osuus 70 %.


S-kaupoissa on lukuisia "luomutuotteita", kuten monta lajia saksalaisia Rainbow luomujuustoja, saksalaista luomumaitoa, tanskalaista luomumargariinia, hollantilaista luomuranskanperunaa.
Järkevää? Ei, mun mielestä.

Niin, saahan sitä ulkomaista luomua käyttää, vaikka parempia kotimaisiakin olisi tarjolla. Sillä niin kirkkaan kruunun saa ja voi toitottaa kaikkialla, että käyttää vain luomua! Mua tuollainen lähinnä huvittaa ja yleensä myös tympäisee moiset jehuilijat.

Ei kommentteja: