perjantai 23. elokuuta 2013

Ajatuspoliisiratsioita liikkeellä

Pitäisi olla oikeus ilmaista mielipiteensä. Suomen perustuslaissa tämäkin ainutlaatuinen oikeus on määritelty tarkasti. Samaisessa perustuslaissa on mainittu myös muista perusoikeuksista kuten kokoontumisvapaudesta ja oikeudesta yhdenvertaisuuteen.

Sitä oikeutta mielipiteisiin ei silti tunnu aina olevan. Ainakaan, jos on uskominen pariin ilmestyneeseen sähköpostiin. Hmm, millaisilla okulaareilla voikaan olla ajatuspoliisit liikenteessä? Ilmeisesti sellaisilla, jotka vääristävät sanoja joksikin muuksi mitä ei ole saati koskaan en ole ajatellut siten. Luulisi, että on tähdellisempääkin tekemistä ja parempia kohteita propagandistisille manifesteille kuin keski-ikäisen kesyn ja arkisen tylsän heebon pikkuinen blogi.

Just nyt taas tajusin miten en jaksa kiihkoilevaisuutta oli asia mikä tahansa. Minut voisi jatkossakin jättää intomielisiltä tulkinnoilta ja mielipiteiltä rauhaan, varsinkaan kun ei ole suurempaa halua vääntää mistään. Intomielisen kiihkoilevan toimijan kanssa keskusteluyritys on muutoinkin kuin kiveen iskisi päätään.