tiistai 27. elokuuta 2013

Ennen ja nyt

Ennen

Olin 90-luvulla aikaani edellä, kun mulla oli kotona ikioma linja pankkiin, jolla pystyi maksamaan laskuja kotimaahan. Kun pankkipalvelu(Omapankki nimeltään) tuli käyttöön, kotonani viipyi päivän Kopin tai Meritan(mikä silloin olikaan nykyisen Nordean nimi) työntekijä asentamassa tietokoneelleni yhteysohjelmaa monen levykkeen avulla. Yhteyttä testattiin moneen kertaan ja soittoja piti soittaa aina pääjohonkin asti. Pankkihenkilö käytti soittamiseen Mobira Cityman NMT-matkapuhelintani, jonka minuuttihinta oli monta markkaa Helsingin suuntanumeroalueelle.

Muistan, että ensin avattiin dossin kautta ohjelma kirjoittamalla jotakin riveille, sen jälkeen ohjelma avautui ja laskut kirjattiin. Sitten modeemiyhteys auki ja odoteltiin kunnes data oli siirtynyt. Ah, miten kätevää! Laskujen maksuun sai monesti varata tunnin tai kaksi aikaa. Lopulta aika harvoin laskuja modeemiyhteyden takaa maksoin, kun käyttö oli hankalaa ja hidasta.

Nyt

Maksoin aamulla yhden laskun vaimon kännykän kautta, kun en viitsinyt tietokonetta sen takia avata. Laskun viivakoodi luetaan kameran kautta, pari ok-nappia ja se on siinä.

Ei kommentteja: