lauantai 17. elokuuta 2013

Gösta S.

Jotkut asiat jää mieleen. Missä olin kun kuulin Gösta Sundqvistin kuolemasta? Siitä tuli 10 vuotta. Olin pihatossa iltapäivällä sonnipoikia iltaruokkimassa. Talikko kädessä virtaspaalia purkaen heittelin hepuille apetta. Talikko pysähtyi hetkeksi, koska Gösta Sundqvist on kuollut viime yönä, sanottiin Ylen radiouutisissa.
Höh, harmitti ja tuli kökkö olo. Ei enää Koe-eläinpuistoa, ei uusia levytyksiä, nada. Samaan aikaan silloiselta puolisoltani samoin navettatöiden keskeltä tuli tekstiviesti, että kuulinko. Tyttöystävä tuli töistään mun tykö, käytiin saunassa ja lähdin sinisiin töihin yövuoroon. Illalla töihin ajaessa ja Yöradiossa soitettiin LATL:a vähän joka välissä. Muuan ravintolassa törttöillyt aasiakas kertoi pelanneensa futista Sundqvistin jengiä vastaan monta kertaa. Sitten heppu pääsi nukkumaan humalaansa pois.
Musiikki ei onneksi katoa ikinä, vaikka esittäjät, säveltäjät ja tekijät kuolevatkin aikanaan.

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Munkkiniemenrannassa chillaamassa kirjaa lukien. Kännykän radiosta kuulin radiouutiset ja lähdin kotiin Tammitielle ruksuttamaan auki isdn-linjaa käyttävää tietokonetta hakeakseni tarkemman uutisen asiasta.
Illalla soitin Keskiviikko-levyä jesseklubilaisille, jotka eivät ymmärtäneet asiaa yhtään. Siis sitä miksi niin kummallisia sanoituksia pitää kuunnella, missä Exit ja Bass'n Helen ja muut jessesävelmät. :)

Andie Heimaz kirjoitti...

Tukholmassa, Nackassa töissä, kun jonkinlaista suomitaustaa omaava työkaveri tuli itku silmässä sanomaan, että Gösta Sundqvist on kuollut. Muistan sen hetken elävästi.