maanantai 26. elokuuta 2013

Hatuttaa

Patoutunutta tuskaa! :D Jaanalta ajatus lähti. 

- Wikipedian rahan vonkaaminen. Vähän väliä(nyt taas) siellä on ruinauspyyntö. Samoin ihmiset, jotka siihen wikipediaan sokeasti luottavat.

- Kalastajat, jotka jättävät kalat kitumaan jäälle tai laatikkoon. Tai kalastajat, jotka heittävät veteen takaisin huulistaan vaurioituneen kalan. :/

- Hornettien revitykset pitkin päivää.

- Ulko-ovien ja ilmastointiröörien edessä tupakkaa polttavat ihmiset.

- Viinauutisointi.

- Ihmiset ja järjestöt tms. jotka laittavat ärsyttävään feispukkiin kaikki informaatiot kaikesta tulevasta. Miksei enää pidetä omia nettisivuja vaan kaikki tungetaan twitterifeispuukkiin ja ollaan niin hiivatin someja. Argh.

- Suomalaiset tuotteet, jotka ei olekaan suomalaisia.

- Suuri(n?) osa fitnessblogeista.

- Suuri osa äiti-ihmisten pitämistä blogeista, joissa juoruavat tenaviensa kaikki toiminnot.

- Boikotoijat, jotka eivät osaa boikottiaan perustella.

- Laumasielut. Esim. Minäkin boikotoin Siwaa, koska humalaiselle aaltosen pertille ei myyty koffia yhdeksen jälkeen illalla.

- Sovittelijat, jotka käyvät kivijalkamyymälässä kokeilemassa vaatetta tai muuta tavaraa, imevät myyjästä/kauppiaasta infon ja tilaavat sen roinan nettikaupasta.

- Luomuhörhöt, jotka luomusitäluomutätäluomukukkuu ja jotka moralisoivat esim. minua ja yksityisautoiluani tai matkusteluani, vaikka olen ollut luomu- ja puhdasruokafriikki & luonnonsuojelija koko ikäni ilman, että siitä älömölöstelen joka välissä. Ostan myös uusia vaatteita, jos tarvitsen, myös ex-himoshopparien kuluttamattomuusinnostuskaudella ja olen silti ostanut elämäni aikana vähemmän vaatetta, kuin jotkut uusheränneet ex-himoshopparit. :D

- Luomuhörhöt, jotka tilaavat luomua toiselta puolelta maailman palloa.

- Kassaihmiset, jotka pölöttävät jollekin toiselle kassaihmiselle tai edelliselle asiakkaalle eivätkä tervehdi nykyistä asiakasta.

- Rumat lyhennyssanat: hiilarit, protskut, päikkärit (toistan itseäni, joskus ketuttaa myös minä :D)

- C=K, Y=I jne. (Nico, Marco, Henry, Cia jne)

- Kiinteistönhuoltotöistä valittavat(oli se lumityö tai lehtien ja roskien putsaus syksyisin ja keväisin).

- Feissarit. En halua mennä Kamppiin asti bussilla, koska siellä tulee feissari tyrkyttämään maailmanrauhaa kaikille-kampanjakummiutta. Työtänsä nekin tekee, tiedän, mutta ketuttaa silti.

- Tahot, jotka olettavat etten ikinäkoskaan suutu mistään tai tee virheitä ja jos suutun ja teen virheitä, olenkin tavallinen kuolevainen huh mikä helpotus. Viimeksi viikonloppuna kuulin huh helpotus-töräyksen. Musta se on tosi outoa. Sekin on outoa, että tuokin sama on toistuvasti töräytellyt miten "parempana" itseäni pitäisin. Beeässää! Huom. Tämä henkilökohtaiselta tuntuva on esimerkkinä äidilleni, joka ei ole ikinä tajunnut millaisia ihmisiä tarkoitan, kun olen hänelle paahtanut siitä miten mua tympäisee sellaiset, jotka pitää minua jonakin ylityyppinä, jota en tosiaan ole saati halua olla! :D

- Uutiset ja muut mediat, jotka lisäävät ihmisten nimiin lempinimen, esimerkiksi Marko "Fobba" Forss tai Mikko "Peltsi" Peltola. Argh.

- Samojen asiantuntijatahojen puhkikuluttaminen. Esimerkiksi tuo nettipoliisi Forss mistä tahansa poliisiasiaan liittyvässä tai tietoturvaongelmissa on asiantuntijana aina ja ikuisesti Mikko Hyppönen. Muitakin olisi.

- Jääkiekkotappelujen ja -väkivallan ihannointi "se kuuluu lajiin"-tyyppisesti.

8 kommenttia:

LB kirjoitti...

Ymmärrän missä yhteydessä olet tarkoittanut. Sitä en ole ymmärtänyt mikä sellaisessa ihmisessä on harmittanut, mutta nyt ymmärrän sen.

Arttorius kirjoitti...

Niin, varmaan senkin ymmärrät kuinka paljon mua lapsena ärsytti eräskin täti, joka aina sanoi että kun tuo teidän A on niin kiltti ettei hänestä ole paljoa huolta. Kihisin ja pihisin siitä olettamuksesta, että olisin aina "kiltti". Mitä tietysti olin, mutta sellainen olettelu on ärsyttävää ja että kiltteys on jotakin mikä epää kaiken inhimillisen virheen(mua naurattaa nämä sanavalinnat). Sama kuin nyt se asia mistä kerroin ja se on aina niin.

Jaanaba kirjoitti...

Hyvä päästellä kerralla kunnolla! =)

Muakin hatuttaa tommoset kalastajat.

Joskus olen polkupyöräostosasioissa huomannut, että myyjä ihan selvästi luulee mun tulleen katselemaan pyörää siinä mielessä, että tilaan sen sitten netistä. Mutta ei en toimi niin ja lopulta olen aina ostanut pyöräni hyvin palvelleesta ja tietoa mulle jakaneesta kaupasta.

Arttorius kirjoitti...

Joo, mua ei edes hatuttanut mikään varsinaisesti, mutta eihatuttaessa hatutuksen aiheetkin on aika järkevissä mittasuhteissa. Vaikka nuokin aika epäjärkeviä on, mutta silti joskus ottaa aivolohkoon nekin :D

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa muakin ärsyttää välillä liiallinen haastattelujen antaminen ja yritän siirtää osan eteenpäin kollegoille. Toki osa on myös sellaisia, joista kieltäydyn meille kuulumattomina.

Taitaa toimittajatkin olla vaan sen verran mukaavuudenhaluisia, etteivät jaksa metsästellä uusia haastateltavia.

fobba

Arttorius kirjoitti...

M, just dåå :] Musta on huvittavaa, että mihin tahansa peräpohjolan lapin porotokkien salametsästyksestäkin(keksitty kärjistetty esimerkki) haetaan kommentti sinulta. Toimittajille tietty helppoa kun on luottopelaaja joukkueessa, mutta voisi avartaa maailmaa hekin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen kyllä yrittänyt pysyä vain nettiasioissa, vaikka muitakin haastattelupyyntöjä tulee.

Pistä esimerkki, jossa puhun jotain, joka ei liity duuniini.

fobba

Arttorius kirjoitti...

Hmm. En pistä, koska en ole hetkeäkään väittänyt että puhuisit haastatteluissa muista kuin työhösi liittyvistä asioista. Saati se olisi sinun vika tahi on jotakin dissausta, kun toimittajat käyttävät hyväksi todettua lähdettä. Hyvä vain, että on joku sanavalmis hyvin artikuloiva tyyppi!

Puhkikuluttaminen tulee vain jossain vaiheessa ja mielestäni nettipoliisi fobbaa on liikaa käytetty poliisin mielipidettä vaativissa jutuissa. Joka taasen ei ole sinun vika tai ongelma eikä ongelma ylipäätään. Kuten totesin, sanavalmis ja median kanssa toimeentuleva poliisi on hyvä homma.

Olen silti kuullut aika monen suusta vuosien aikana, että eikö Suomen poliisissa ole muita poliiseja. Usein se mitä sanot haastatteluissa yms. jutuissa ei ole aina kaikkien poliisien mielipide tai asioiden ainoa tulkintatapa, mutta siltä jotkut jutut vaikuttavat - joka taasen on juttua tekevän toimittajan syytä (kenties joskus tarkoituskin siten) kun näin joskus esitetään ja siten kehittymättömämmällä medialukutaidolla lukeva saattaa ajatella. Mutta se on jo toinen juttu. Siltikin ja siksi olisi ihan hyvä median käyttää muitakin hyviä tyyppejä kuin sinua.
Toistoa tässä kommentissa, mutta logistiikka päästä on yötauolla.