perjantai 30. elokuuta 2013

Hymyilevä pytty

Vesilaitoksilla on alkanut kampanja. Linkki
Älä heitä pönttöön sinne kuulumatonta materiaalia tai olet pönttö.
Noin laittaisin, jos olisin kampanjapäällikkö.

On tyhmää, että ihmiset kaataa viemäreistä alas kaikkea skeidaa, joka ei sinne kuuluu. Klassinen taitaa olla tärpätti. Toinen pumpulipuikot pönttöön. Joskus kuulee sanottavan, että se pumpulipuikko on niin pieni eikä se mitään tuki. Tai jotain muuta outoa selvitystä.

Maaseudulla tai taajamien ulkopuolella, jossa on omat saostus- ja erotuskaivot(kuten meillä) ja/tai puhdistamot se on vielä tarkempaa, että viemäriin menee vain sinne kuuluvaa. Maito kuulostaa viattomalta, mutta esimerkiksi puhdistamon faunaston se suurina tai pienempinäkin määrinä lamauttaa sen toiminnan. Biojätteeseen kuuluu ruoantähteet, ongelma- ja sekajätteeseen taas ne muut, jotka ei biojätteeseen kuulu. Pönttöön niitä ei sovi pistää.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kyllästyin bloggerin "lukijaan" totaalisesti. Vasta nyt tuli eräästäkin blogista päivitykset, jotka on kirjoitettu jo viime viikolla. Poistankin jaksaessani itseni jokaisesta lukupaneelista ja käytän lukemiseen vain ja ainoastaan lukijaa, koska plokkerin lukija on pöntöstä eikä hae päivityksiä. Bloggerin lukulistan voisi laittaa ongelmajätteeseen.

7 kommenttia:

Jaanaba kirjoitti...

Mulle on sanottu, että kakkalaitos ei haluu mitään muuta sinne pönttöön kuin itse tuotetta. Niinhän se varmaan parhaimmillaan olis. Yäk mikä puheenaihe.

No meillä menee omaan säiliöön josta tuli taas mieleen, että tyhjennys pitänee tilata.

Blogger, olen kans poistellut itteäni eri blogien lukijoista sitä mukaa kun jaksan. Nyt käytän Bloglovinia, mutta ei sekään ihan välttämätä järkevimmältä tunnu. Vaikka aluks ajattelin sen hyväksi.

Arttorius kirjoitti...

Joo ei halua. Pumpulipuikot on tosi haitallisia siksikin kun ne läpäisee niin monta suodatinta matkalla ja ne pitää jollain tiheäseulaisella suodattaa ja se taas maksaa rahaa paljon.
Josta kaikesta tuli taas mieleen miten paljon lääkeainejäämiä vesistöissä on. Hyi. Ja Tampereella jollakin polio, jonka näkee viemärinäytteistä mutta sitä ei ole voitu paikallistaa sen tarkemmin.

Mikään lukija google readerin jälkeen ei ole toiminut, tyhmää. Ehkä hetken, mutta sitten päivittämättömyys alkaa häiritä. Mä olen kokeillut ainakin neljää eriä, kaikissa jotain tyhmää. Google reader haki rss-feediä vähintään kaks kertaa tunnissa, se "nuuski" jotenkin verrattuna aiempaan päivitystahtiin, joissakin kävi sit laiskemmin. Mut se toimi aina.
Nyt ei toimi, esimerkiksi sun blogista mun syötteenlukija ei osaa hakea päivitystä kuin joskus yöllä kerran päivässä. Tosi ärsyä. Mä en halua mitään feedleriä tai muuta ohjelmaa, kun täytyy toimia nettisivun kautta se lukuominaisuus. Blogloviniinkin rekisteröidyin ja koitin hetken, mutta ei sekään ole mun tarpeita vastaava.

Lotta kirjoitti...

Sun täytyy näyttää mulle kuinka jonkun muun feedlukijan saa asennettua.

Mika kirjoitti...

Itse oon lukenut blogeja melkein pelkästään Blogilistan kautta, tuntuu että sinne päivittyy kaikki aika hyvin ja on kätevä availla siinä järjestyksessä kuin tuntuu. Tosi n eipä sielläkään kaikkia blogeja ole mutta luen ne muut sitten säännöllisen epäsäännöllisesti vaikka selaimen bookmarkeilla tai muuten.

Ella F kirjoitti...

Hmm, mihin se maito pitäisi sitten kaataa jos ei viemäriin? Mielenkiintoisia juttuja nämä. Samoin kuin se firma joka teki flush and go- vessapaperipahveja taannoin aika vasta. Lehdissä piti isosti kirjoittaa että niitä ei todellakaan kuulu pyttyyn huuhdella! :)

Arttorius kirjoitti...

Mikä joo noinkin hyvä. Mut mä itte tahdon päivittyvät blogit luettavaksi ettei tarvitse jokaista sataa renksata erikseen auki :]

Ella F, sinne viemäriin ;] Ei se pieni määrä mitään tee, varsinkaan kun harvalla on puhdistamoa siellä maansa alla, mutta lähinnä koskee niitä joilla on oma panospuhdistamo tms systeemi.

Arttorius kirjoitti...

Mikä=MikA