torstai 1. elokuuta 2013

Ilmaisia mustikoita, Audi liikkumisturva, hyvä palvelu

Kirmailin iltapäivällä pimut seuraneiteinä pari kolme tuntia mustikoita poimien. Ja vadelmia! Välillä yksivuotiaan kanssa tutkittiin jotakin oksaa ja käpyä, jonka jälkeen hän taas jatkoi omiaan, minä omiani ja vauva jatkoi puussa roikkumista laulellen. Saalista kertyi ja löytyi kolme ämpärillistä. Vadelmia puoli, koska tuli nälkä ja kaikkea sekä tahto lähteä kotiin. Kannet kiinni ämpäreihin, kiesin takaboksiin, lapset istuimiinsa.

Auto ei käynnistynytkään. Mitä ihmettä siinä keskellä jeeraa olisi voinut tehdä edes. Olin vaimon autolla liikenteessä, joten ehdin pohtia onko siinä jotakin eri juttua mitä omassani. No ei ole, auto ei vaan startannut. Kaveriliisingillä soitto Audin autopalveluun, sitä ennen olin antanut koordinaattini sinne pöpelikköön. Joskus voi jutut olla hankalia, mutta OOOO-palvelu pelaa ensiluokkaisesti! Puoli tuntia ja skutsiin löysi tiensä hinausauto ystävällisine kuskeineen, joka koppasi hellävaroen auton takaritsille. Siinä kun autoa miekkonen poimi kyytiin, tuli myös taksi hakemaan minut lapsineni. Taksikuski poimi marjat kyytiin kertoen samalla että kaikkea on tullut kuskattua, mutta ei koskaan marjametsästä palaavaa asiakasta.

Monta mustikkaa pakastimessa entisten seassa, vadelmat jäätymässä myös, lapset nukkumassa, eläimet ruokittuna, kaikki ennallaan. Autokin korjaantuu huomisen aikana, jokin akun kaapeli on ollut huonosti kiinni tai jotain, joka tapauksessa takuuseen menevä juttu. Eikä autoa edes tarvitse, kun ei sitä ole kukaan ajamassa.
Mutta mustikoita, oi ne on hyviä kovin! Ja niitä saa ilman rahaa, kunhan vain menee poimimaan!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

autoni on vm 95. toimii hyvin ilman hinausta. talvella starttaa kuin palmun alta.
jos siihen tulee vika, korjaan sen itse. en tarvitse siihenkään kalliita tiepalveluita.

Arttorius kirjoitti...

Hyvä homma! Hyvästä kulkimesta kannattaakin pitää huolta. Käyttöarvo ei häviä vanhemmastakaan autosta mihinkään kunhan huoltaa säännöllisesti kuluvia osia.

Apina Hevonen kirjoitti...

Taksilla mustikkaan ja maksu mustikoilla, siinä olisi jo jotain!:) Arjen seikkailut on parhaita, vaikkei aluksi naurattaisikaan, niin jälkeenpäin ainakin :)

Andie Heimaz kirjoitti...

Pari kolme tuntia metsässä lasten kans, kolme ämpäriä mustikoita, vadelmia puoli. Aikamoinen saalis.

Arttorius kirjoitti...

Marjaöveriä vuodesta 80. Nyt täytyy rajoittaa, ei viitsi hankkia kolmatta pakkaskonetta.

Torihinnoilla maksu mustikoissa olisikin kannattavaa taksarille! Veisi jonkun sulavaliikkeisen keski-ikäisen miehen metsään ämpäreineen ja hakisi parin tunnin päästä pois. Ämpärillinen olisi kovaa valuuttaa.