tiistai 13. elokuuta 2013

Uteliaisuuden hinta 2,50 €/kpl

Katselen Beckiä Neloselta. Mainoskatkon aikana tuli 020202-mainos, joka mainostaa autojen omistajatietojen selvittämistä tekstiviestillä rekisterinumeron perusteella. Mihin sellaista palvelua tarvitsee tavallinen talliainen muuta kuin selvittämään kenen tuo naapurissa oleva Alfa Romeo on, onko oma vai onko liisinkiyhtiön? Tai onko ruosteisesta Datsunista maksettu veroja, ei varmaankaan, eikä taatusti ole katsastettukaan. Onko todellakin jotain muuta syytä miksi tietoja Trafilta haettaisiin muuta kuin silkan uteliaisuuden takia? En usko.

Mun mielestä tuollainen systeemi on pelkästään Trafin rahastuskeino, koska se myy asiakastietoja eri palveluntarjoajille eteenpäin ellei asiakas ole älynnyt kieltää tietojensa luovuttamista. Haitallinen se voi olla myös. Esimerkki: Rikollisella mielellä varustettu tanniainen, kenties rikollisryhmä on hajaantunut ympäri Suomea. Joku näkee matkailuauton. Matkailuautolla ollaan yleensä kaukana kotoa. Auton rekisterinumero tekstiviestillä nollakakkoseen näyttää omistajan tiedot kriminaalille, josta kriminaali päättelee, että porukka on lomamatkalla. Lähetetäänpä tieto kavereille etelään, kun Fiat Ducato on täällä Raahessa omistajan asuessa Siuntiossa. Saavat käydä katsomassa olisiko perheen kodissa millainen turvallisuusvarustus vai onko mitään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pohjoisen pakkasissa tarttee joskus selvittää kuka piip on pysäköinyt autonsa kerrostalon lämpötolppapaikalle sillä aikaa, kun itse piipahtaa kaupassa. Ja varsinkin kun sama auto tekee sen usein. Tämä sattui ystävälleni.
Työkaverilleni sattui sama homma työpaikkamme takapihalla. Ruokiksen aikana joku toi autonsa hänen paikalleen ja laittoi vielä roikankin paikoilleen :)

t. Anotar

Arttorius kirjoitti...

Juu en sitä tarkoitakaaan etteikö olisi hyödyllinenkin, mutta itse tietojen myyminen kaupallisiin tarkoituksiin on nihkeää.

Anonyymi kirjoitti...

Haethan varmasti itsekin työsuhde-etuna henkilökohtaiseen käyttöön tietoja rekisterinumeron perusteella. Ei tarvitse maksaa 2,5 euroa.

Arttorius kirjoitti...

En hae.

Andie Heimaz kirjoitti...

Heh! Hymyilytti jo valmiiksi tuo olettamus, että urkit ihmisten tietoja omiin nimiisi työsuhde-etuna, kun olin aivan 100% varma ettet varmasti katso tai tongi mitään mikä ei liity työhösi.
Arvasin siis oikein!
Rehellisyys on reilua!

Arttorius kirjoitti...

Työsuhde-etuna syön donitseja :p