lauantai 31. elokuuta 2013

What would Barack Obama do?

Rauhannobelistilla on totinen paikka. Tärkein liittolainen Britannia ei suostu lähtemään kaveriksi Syyriaan, Natokaan ei aio. YK:n turvallisuusneuvostolta ei heru mandaattia ennen oletettujen kemiallisten aseiden käytöstä otettujen todisteiden analysoimista. B. Obama ja Yhdysvallat korostaa eri tiedotustilaisuuksissa ettei sotatoimista tulisi pitkäkestoisia mikäli(=kun) toimiin ryhdytään, tähän ei luultavasti usko kukaan. Luultavasti mikään ei enää ohjusten laukaisemista estä, mm. lentotukialuksia on jo siinä määrin Välimerellä, että muutamassa minuutissa hävittäjät pääsevät Syyrian ilmatilaan ja vielä pienemmässä ajassa risteilyohjuksia pystytään laukomaan.

Syyrian hallitus on ilmoittanut käyttävänsä kemiallisia aseita, mikäli ulkovaltiot puuttuvat tilanteeseen. Siviilejä tulee kuolemaan satoja, luultavasti tuhansia. Nyt niitä on eri tietojen mukaan tullut 1500 toistaiseksi todistamattomassa kaasuiskussa.
Minkälainen valtio tappaa omia kansalaisia? Sairaan hallinnon omaava. Siihen pitää puuttua, mutta on aina niin äärimmäisen surullista, että siviilejä menee mukana.
Ei ole helppoa olla rauhan Nobelilla palkittu suurvaltion johtaja.

Ei kommentteja: