maanantai 5. elokuuta 2013

What would Päivi Räsänen do?

En ole Päiviräsäsfani eikä minusta sellaista tule. Ministeri on tehnyt typeriä päätöksiä toimessaan ja muutoinkin eri näkemykset moniin asioihin, mutta silti myös hänellä on oikeus sanoa ja olla aivan omaa mieltä asioista. Myös ministerinä tietyin rajoituksin. Ihmisiähän ministeritkin ovat.

Sanoo Päivi Räsänen mitä tahansa, siihen varmasti tartutaan monesta suunnasta. Hyvä! On hyvä, että joku pöllyttää löysää kesäuutisointia provosoivillakin lausunnoillaan. Se mitä P. Räsänen tekee tai sanoo, löytyy se varmasti monella tavalla avattuna milloin minkäkin puolueen kannattajan blogista, verkkolehtien kommenteista tai muulla tavoin räävittynä jopa sellaisia mitä ei ole edes sanonut. Yleensä paheksuntaa, tietysti, koska PR on hihuli ja hihulismia on ok arvostella ja pilkata, kunhan se ei ole islam tai zenismi tms.

Päiviräsänen tahtoo homot ja lesbot roviolle. Päiviräsänen ei kannata ihmisoikeuksia. Päiviräsänen kehoittaa asettamaan Raamatun lakikirjan yläpuolelle. Olkoon sitten tasa-arvoinen avioliittolaki tai alkoholin myynnin rajoittaminen, negatiivinen ryönä löytää varmasti PR:n kuvan. Hyvä! Kritiikkiä pitää olla valtaapitäviä kohtaan. Päivi Räsänen on demokraattisilla vaaleilla valittu kansanedustajaksi ja hallitusneuvotteluissa hänestä tehtiin ministeri, tiesi taatusti mihin ryhtyy eikä sitä luultavasti ole katunutkaan. Samalla tavalla kuin Paavo Arhinmäestä kulttuuriministeri, Ville Niinistöstä ympäristöministeri, Erkki Tuomiojasta ulkoministeri jne. Mielestäni Paavo Arhinmäki on hyvä kopio kokoomuslaisesta elitistiministeristä ja köyhien asialla-jorinat ovat pelkkää sanahelinää. Ville Niinistö saamaton lammasmainen nössö, joka ei pysty pitämään toimenkuvansa, ympäristön puolia oikeastaan missään asiassa. Samoin Erkki Tuomioja on liian toiseen valtioon(joka ei ole Suomi) päin kallellaan ja siksi epäpätevä ulkoministeriksi. Mitä näitä nyt on muita, mutta paluu Päivi Räsäseen.

Päivi Räsäsestä on tehty median ja nk. suvaitsevaiston toimesta ureoimistolppa, johon on helppo vatuloida omat patoumansa koski se vaikkapa valtiollista kirkkoa, Raamattua, eri uskontoja tai muutoin vain tyystin eri näkemyksiä suvaitsevaiston aatemaailmasta. Tuulahdus keskiajalta on myös suosittu termi, kun aletaan paheksumaan PR:n ajatuksia ja sanomisia, oli se mikä vain. Antaa palaa vaan!

Suomen perustuslain § 11 pitää sisällään uskonnon ja omantunnon vapauden, sisältäen aivan kaiken uskosta uskonnottomuuteen. Päivi Räsänen kuin myös viisi miljoonaa muuta suomalaista nauttivat tästä vapaudesta. Ministerillä on oikeus olla ateisti, ortodoksi, jesuiitta tai täysin uskonnoton. Samoin kellä tahansa. Jokaisella on oikeus sanoa mielipiteensä ja myös sitä vastaan. Huvittavaksi se menee silti joissakin tapauksissa, kun omaa vakaumusta vastaan sotivat mielipiteen sanojat teilataan. Kuten vaikkapa Päivi Räsänen. Mainosrahoitteiset verkkomediat ovat taatusti hyvillään kun meillä Suomessa on PR ministerinä. Harva poliittinen toimija tuo yhtä paljon klikkejä kuin ministeri, jonka sanomisista saa suuria KOHUotsikoita.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kovinpa tietosi on heppoista!

Päivi R. on epäämässä ihmisoikeuksien toteutumista MONELTAKIN kannalta! Adoptio-oikeuden evääminen sukupuolivähemmistöiltä, lesboparin tasa-arvoinen avioliitto pidetään syntinä, aborttia verrataan teurastukseen. Riittää niitä vai täytyykö jatkaa?

Anonyymi kirjoitti...

Jos tämä ei ole Räkättirastasta puolusteva "puhe", mä olen Kiinan keisari =)

Arttorius kirjoitti...

Hei rauhaa nyt! Voi vaikka hengittää syvään, ulos puhallus ja sisään... Noin. Helpottaako?
Kun tulette sieltä jonkun linkittämästä FB-systeemistä, niin olkaa tekin avoimia ja antianonyymeja. Sisälukutaito, luetun ymmärrys jne. olisi myös jees hallita.

Muuten, Kiinassa ei ole ollut keisaria pian viiteenkymmeneen vuoteen, mutta onhan se toki khuul heitto.

Nina kirjoitti...

niin kai jokaisella on oikeus puolustaa omia arvojaan ja PR:n manipulatiivinen tyyli yhdistettynä tiettyjen ihmisryhmien suoranaiseen vainoamiseen saa ainakin meikäläisen välillä takajaloilleen. Vastustan ja olen valmis julkisestikin sen tekemään. Tottakai hänellä on oikeus olla uskossaan kuten meillä kaikilla, mutta jospa miettisi hiukan omia vaikuttimiaan toimiessaan ministerinä. Väitän että hän ei aidosti ole huolissaan yhtään mistään vaan pyörittää mediaa provosoivilla lausunnoillaan jotta saisi julkisuutta.

Arttorius kirjoitti...

Okei :]

Arttorius kirjoitti...

Kukaan ministeri, kansanedustaja tms ei pysty lakeja runnomaan tai päättämään yksin tai määräämään mitä tehdä minkäkin asian kanssa. Ministeri on yksi virkamies ministeriössään ja esimerkiksi P. Räsänen ei ole yksin päättänyt mistään. Virkamieskolonna on asiantuntenut ja valmistellut, tarvittaessa eduskunta antanut lopulliset päätöksensä.
Kullakin yksilöllä on vaikuttimensa, mutta edustuksellinen demokratia yksistään estää, että yksi ihminen kykenee valtaansa käyttämään mielin määrin.

Nina kirjoitti...

luojan kiitos näin on :-)

Anonyymi kirjoitti...

Rajoittunut ajattelumaailma, sinulla ja idolillasi. Voiko muuta taruhahmoon uskovilla ollakaan.

Arttorius kirjoitti...

Vai niin. :] Hienosti taas yksi päin pershusta luettu juttu, mutta tuntemattomana onkin kunnioitettavaa töristä omituisia sanoja peräkkäin.

Minttu kirjoitti...

Olitko säkin imettämässä klo 1:40 ;)
Mä tiedän linkittäjän. Pyysin linkuttajaa tai jotakin rönsyävän keskustelun sanaseppoa tulemaan kommentoimaan tännekin, mutta ei taida rohkeus riittää, kuten anonyymistölläkään. Debattia on helppo käydä samoin ajattelevien kanssa, mutta hedelmätöntä sellainen, jossa joku(sinä) on suuri läjäkasa, koska olet näitä mielipiteitä blogiisi kirjoittanut. "Päivi Räsäskän kätyri", "suvaitsematon", "ihmisoikeuksia kunnioittamaton ja poliisi?, huhhuh" .
Tuollaisia =D Olet niin oikeassa "suvaitsevaisen" väen omasta suvaitsevaisuusdilemmasta. Toisella tavoin ajatteleva on helppo leimata ja se suvaitsevaisuuskin loppuu siihen.

Arttorius kirjoitti...

En ole PR:n yhtään mikään. Ainoastaan sitä mieltä että silläkin on oikeus mielipiteisiinsä ja puheisiin, ja on tosi omituista ellei ole. PR on tunteita herättävä otus, mutta ei ole ketään jahtaamassa, lahtaamassa tai muutoinkaan tekemässä kenenkään elämästä vaikeaa yksinkertaisesti siitäkin syystä ettei pysty. PR ei ole viemässä keneltäkään ihmisoikeuksia tai muitakaan oikeuksia, ei ole tuomitsemassa ketään helvettiin, koska PR varmasti tietää ettei ihminen pysty tuomitsemaan.

Ugh, nyt loppu pelit.